FörfattareAndreas Domeij
SvårighetsgradMedelsvår

Saffran + Crème brûlée = dröm!!. Testade häromdagen att göra Saffrans Crème brûlée och det toppade alla mina förväntningar och resultatet blev magiskt gott, såklart är receptet sockerfritt och sötas efter ditt behov med valfritt sötningsmedel jag använder från Nicks eller Sukrin.

TweetSparaDela med sigDela med sigBigOven

Portioner 5 portioner
Förberedelsetid15 minuterTillagningstid40 minuterTotal tid55 minuter

1

Sätt ugnen på 180 gr under över värme

2

Rör ihop äggulor och sötningsmedel krämigt

3

Värm grädden på medelhög värme tillsätt saffran och ställ åt sidan när grädden har kokat upp.

4

Vispa i hälften av grädden i äggsmeten och tillsätt sedan resterande grädde.

5

Fördela smeten i ugnssäkra portionsformar ca 5-6 st . Ställ formarna i ett vattenbad fyllt med hälften vatten i ugnen tills de blivit fasta i konsistensen, ca 35-40 minuter. När formarna svalnat, ställ dem i kylskåp

Kategori,

Ingredienser

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 180 gr under över värme

2

Rör ihop äggulor och sötningsmedel krämigt

3

Värm grädden på medelhög värme tillsätt saffran och ställ åt sidan när grädden har kokat upp.

4

Vispa i hälften av grädden i äggsmeten och tillsätt sedan resterande grädde.

5

Fördela smeten i ugnssäkra portionsformar ca 5-6 st . Ställ formarna i ett vattenbad fyllt med hälften vatten i ugnen tills de blivit fasta i konsistensen, ca 35-40 minuter. När formarna svalnat, ställ dem i kylskåp

Saffrans crème brûlée
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 0 Average: 0]