FörfattareAndreas Domeij
SvårighetMedel

Är du sugen på att baka något gott? Då kan jag tipsa dig om dessa twix med mördegsbotten, ljuvligt seg kola och chokladtopping påminner om originalitet fast mycket nyttigare och hälsosammare. Receptet är gluten och socker fritt.

TweetSparaDela med sigDela med sigBigOven

Portioner10 Portioner
Förberdelse10 minuterTillagningstid1 hrTotal Tid1 hr 20 minuter

Botten
Kola
Topping

1

Sätt ugnen på 180 grader. Blanda rumsvarmt smör,sötning och mandelmjöl väl.

2

Klä en form t.e.x en liten brödform, ca 8X18 cm med bakplåtspapper. Tryck ut degen i botten. Grädda mitt i ugnen tills kakan har fått fin färg ca 10-15 minuter.

Timer hittar du här: 15 Minutes

3

Smält smör och sötning i en kastrull på medelhög värme låt småkoka cirka 5-10 eller tills det luktar nötigt och smöret har fått en brun färg.

4

Tillsätt grädden och låt koka på medelhög värme tills konsistensen tjocknat. Fördela detta på den förgräddade bottnen. Ställ sedan in i kylen tills kolan stelnat.

5

Smält choklad försiktigt (gärna i vattenbad och fördela ovanpå kolafyllningen.
Låt stelna helt och skär därefter i bitar av önskad storlek. Förvaras i kyl.

Kategori

Ingredienser

Botten
Kola
Topping

Vägbeskrivning

1

Sätt ugnen på 180 grader. Blanda rumsvarmt smör,sötning och mandelmjöl väl.

2

Klä en form t.e.x en liten brödform, ca 8X18 cm med bakplåtspapper. Tryck ut degen i botten. Grädda mitt i ugnen tills kakan har fått fin färg ca 10-15 minuter.

Timer hittar du här: 15 Minutes

3

Smält smör och sötning i en kastrull på medelhög värme låt småkoka cirka 5-10 eller tills det luktar nötigt och smöret har fått en brun färg.

4

Tillsätt grädden och låt koka på medelhög värme tills konsistensen tjocknat. Fördela detta på den förgräddade bottnen. Ställ sedan in i kylen tills kolan stelnat.

5

Smält choklad försiktigt (gärna i vattenbad och fördela ovanpå kolafyllningen.
Låt stelna helt och skär därefter i bitar av önskad storlek. Förvaras i kyl.

LCHF Twix
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 4 Average: 5]