FörfattareLagat och klartKategoriSvårighetsgradenkelt

Äntligen en lik variant på den traditionella Silviakakan som är LCHF vänlig! Denna blir väldigt fluffig och så god man kan inte sluta äta den Denna kaka gör i en mindre ungs form och räcker till ca 5 pers, Det funkar även utmärkt att dubbla receptet för att kunna njuta av kakan längre.

Portioner 5 portioner
Förberedelsetid10 minuterTillagningstid15 minuterTotal tid50 minuter
Kakan
Fyllnigen
Att toppa med
1

Sätt ugnen på 175 grader under över värme, Vispa ägg på sötning puffigt/krämigt ca 2 min, tillsätt dem torra ingredienserna i äggsmeten

2

Blada till en jämn ganska lös smet, Som du häller ner i en bakplåtsklädd liten springform /ungs form grädda kakan tills färdig ca 12-15 min

3

Låt svalna minst 15 min

Glasyr
4

Smält smöret tillsammans med sotningen i en kastrull tillsätt äggula och vispa konstant tills krämen tjocknar något valfritt tillsätt Xantangummi för en tjockare glasyr. Du är det viktigt att man försiktigt vispar ner förtjockningsmedlet

5

När glasyren har svalnat häller du den över kakan toppa med kokosen och ställ i kylen ca 20-30 min innan servering

Ingredienser

Kakan
Fyllnigen
Att toppa med

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader under över värme, Vispa ägg på sötning puffigt/krämigt ca 2 min, tillsätt dem torra ingredienserna i äggsmeten

2

Blada till en jämn ganska lös smet, Som du häller ner i en bakplåtsklädd liten springform /ungs form grädda kakan tills färdig ca 12-15 min

3

Låt svalna minst 15 min

Glasyr
4

Smält smöret tillsammans med sotningen i en kastrull tillsätt äggula och vispa konstant tills krämen tjocknar något valfritt tillsätt Xantangummi för en tjockare glasyr. Du är det viktigt att man försiktigt vispar ner förtjockningsmedlet

5

När glasyren har svalnat häller du den över kakan toppa med kokosen och ställ i kylen ca 20-30 min innan servering

LCHF Silvia Kaka
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 0 Average: 0]