Kakan
 2 st Ägg
 ½ dl Sötning
 ½ msk Psyllium husk
 1 Krm vaniljpulver
 1 dl Mandelmjöl
 1 tsk Bakpulver
Fyllnigen
 100 g Smör
 3 msk Sötningsmedel
 1 st Äggula
 1 Krm vanlijpulver
 ½ Krm Xantangummi
Att toppa med
 ½ dl Kokos riven/flingor
1

Sätt ugnen på 175 grader under över värme, Vispa ägg på sötning puffigt/krämigt ca 2 min, tillsätt dem torra ingredienserna i äggsmeten

2

Blada till en jämn ganska lös smet, Som du häller ner i en bakplåtsklädd liten springform /ungs form grädda kakan tills färdig ca 12-15 min

3

Låt svalna minst 15 min

Glasyr
4

Smält smöret tillsammans med sotningen i en kastrull tillsätt äggula och vispa konstant tills krämen tjocknar något valfritt tillsätt Xantangummi för en tjockare glasyr. Du är det viktigt att man försiktigt vispar ner förtjockningsmedlet

5

När glasyren har svalnat häller du den över kakan toppa med kokosen och ställ i kylen ca 20-30 min innan servering

Ingredienser

Kakan
 2 st Ägg
 ½ dl Sötning
 ½ msk Psyllium husk
 1 Krm vaniljpulver
 1 dl Mandelmjöl
 1 tsk Bakpulver
Fyllnigen
 100 g Smör
 3 msk Sötningsmedel
 1 st Äggula
 1 Krm vanlijpulver
 ½ Krm Xantangummi
Att toppa med
 ½ dl Kokos riven/flingor

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader under över värme, Vispa ägg på sötning puffigt/krämigt ca 2 min, tillsätt dem torra ingredienserna i äggsmeten

2

Blada till en jämn ganska lös smet, Som du häller ner i en bakplåtsklädd liten springform /ungs form grädda kakan tills färdig ca 12-15 min

3

Låt svalna minst 15 min

Glasyr
4

Smält smöret tillsammans med sotningen i en kastrull tillsätt äggula och vispa konstant tills krämen tjocknar något valfritt tillsätt Xantangummi för en tjockare glasyr. Du är det viktigt att man försiktigt vispar ner förtjockningsmedlet

5

När glasyren har svalnat häller du den över kakan toppa med kokosen och ställ i kylen ca 20-30 min innan servering

LCHF Silvia Kaka
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 2 Average: 3]