SvampKålpudding
Gör så här
-
1
Strimla vitkålen och stek den i en stekpanna med smör och olja tills den blir mjuk och har fått en fin yta, vilket tar cirka 7-12 minuter.
-
2
Medan du övervakar kålen, kan du hacka svampen i mindre bitar.
-
3
Stek svampen utan fett i en stekpanna tills den får en fin yta och vätskan har kokat bort.
-
4
Spara lite av kålen och svampen för att toppa puddingen med.
-
5
Blanda alla ingredienser till färssmeten och rör sist ner kålen och svampen.
-
6
Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
-
7
Bred ut färsen i en valfri ugnsform – jag använde en standard glasform från IKEA. Toppa med den sparade svampen och kålen, och grädda med en termometer insatt till 70 grader innertemperatur. Det tog ungefär 33 minuter.
-
Om det bildas vätska från köttet i formen är det den perfekta buljongen att använda i såsen senare.