SvampKålpudding

Publicerad 2024-03-27
Uppdaterad 2024-03-27
0
Upptäck ett nytt sätt att smaksätta din nästa kålpudding! Smaksätt med svamp, välj den sort du gillar eller välj efter säsong – så himla gott. "Kommer aldrig att göra på något annat sätt framöver"!
Ingredienser 13
Svårighet: Medel
60 min

Ingredienser

5 Portioner

Smaksättnig

Gör så här

  1. 1

    Strimla vitkålen och stek den i en stekpanna med smör och olja tills den blir mjuk och har fått en fin yta, vilket tar cirka 7-12 minuter.

  2. 2

    Medan du övervakar kålen, kan du hacka svampen i mindre bitar.

  3. 3

    Stek svampen utan fett i en stekpanna tills den får en fin yta och vätskan har kokat bort.

  4. 4

    Spara lite av kålen och svampen för att toppa puddingen med.

  5. 5

    Blanda alla ingredienser till färssmeten och rör sist ner kålen och svampen.

  6. 6

    Sätt ugnen på 150 grader varmluft.

  7. 7

    Bred ut färsen i en valfri ugnsform – jag använde en standard glasform från IKEA. Toppa med den sparade svampen och kålen, och grädda med en termometer insatt till 70 grader innertemperatur. Det tog ungefär 33 minuter.

  8. Om det bildas vätska från köttet i formen är det den perfekta buljongen att använda i såsen senare.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar