Sockerfri Kyckling Shawarma
Sockerfri Kyckling Shawarma
Publicerad 2024-03-28
Uppdaterad 2024-03-28
0
Upplev smakerna från Mellanöstern – det har aldrig varit enklare att göra din egen sockerfria kyckling shawarma. Den härliga marinaden kombinerar den aromatiska shawarma-kryddan med grekisk yoghurt, vinäger, citron samt en touch av vitlök. Det är enkelt att tillaga i din egen långpanna, vilket gör det till det perfekta valet för en stressfri kväll. Låt kycklingen marinera om tiden finns; annars kan du lägga kycklingen i formen direkt.
Tips & Tricks
Servera med de grönsaker du tycker om. Jag föredrar en blandning av pak choi, isbergssallad, saltgurka, tomat och en riktigt god sås, förstås.
Gör så här
-
1
Hacka kycklinglårfilé i strimlor, inte för tunt.
-
2
Skiva löken och paprikan i tunna skivor
-
3
Lägg kycklingen + grönsakerna i en bunke. Tillsätt alla ingredienser till marinaden och blanda väl. Täck bunken ordentligt och ställ in den i kylen i cirka 8-12 timmar om du har tid. Annars kan du tillaga kycklingen direkt.
-
4
Sätt ugnen på 210 grader varmluft sätt in ugnsplåten i mitten av ugnen och grädda i 10 minuter
-
5
Öka värmen till 240 grader varmluft och tillaga ytligare 5 minuter sen är det bara att servera med grönsakerna du tycker om