Nötfri Ramslökspesto

Publicerad 2024-04-22
Uppdaterad 2024-04-29
0
Avsnitt 1 i veckans ramslöksfrossa! Här kommer en vårig pesto med ramslök och basilika, så himla god att ha på typ allt! I sallader, på pizzan till exempel. Du gör den enkelt nötfri med solroskärnor, som både smakar gott och också är väldigt billiga.
Ingredienser 7
Svårighet: Lätt
18 min

Ingredienser

3 Portioner

Gör så här

  1. 1

    Riv parmesanosten fint och zesta citronen.

  2. 2

    Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna tills de får fin färg. Rör om med jämna mellanrum så att fröna inte bränns. Låt sedan svalna något.

  3. 3

    Mixa ihop allt utom olivoljan till en jämn pesto. Mixa sedan ner olivoljan och smaka av med salt och peppar, sedan är peston klar.

  4. Förvara den i kylen tills du planerar att använda den; den håller i 2 veckor i kylen och 6 månader i frysen.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar