Shrimp saganaki med ramslök
Shrimp saganaki med ramslök
Publicerad 2023-04-25
Uppdaterad 2024-04-14
2
Shrimp saganki med en twist! - istället för oregano och persilja används färsk ramslök och tar denna rätt till nya nivåer. Sköter sig själv i ugnen och är klar på under 40 minuter
Gör så här
-
1
Ställ in ugnen på 210 grader.
-
2
Häll körsbärstomaterna i en ugnsform, blanda olivoljan med vitlöken och häll sedan oljeblandningen över tomaterna.
-
3
Lägg på fetaosten och rosta i ugnen i cirka 15 minuter, eller tills tomaterna är mjuka.
-
4
Skala räkorna medan tomaterna är i ugnen och grovhacka salladslöken samt finhacka ramslöken.
-
5
Ta ut ugnsformen, blanda och krossa tomaterna.
-
6
Tillsätt de återstående ingredienserna och blanda väl. Tillaga i 8 minuter så att räkorna blir genomkokta (om du använder färdigkokta räkor kan du minska tillagningstiden till hälften).