Shrimp saganaki med ramslök

Publicerad 2023-04-25
Uppdaterad 2024-04-14
2
Shrimp saganki med en twist! - istället för oregano och persilja används färsk ramslök och tar denna rätt till nya nivåer. Sköter sig själv i ugnen och är klar på under 40 minuter
Ingredienser 16
Svårighet: Lätt
37 min

Ingredienser

4 Portioner

Gör så här

  1. 1

    Ställ in ugnen på 210 grader.

  2. 2

    Häll körsbärstomaterna i en ugnsform, blanda olivoljan med vitlöken och häll sedan oljeblandningen över tomaterna.

  3. 3

    Lägg på fetaosten och rosta i ugnen i cirka 15 minuter, eller tills tomaterna är mjuka.

  4. 4

    Skala räkorna medan tomaterna är i ugnen och grovhacka salladslöken samt finhacka ramslöken.

  5. 5

    Ta ut ugnsformen, blanda och krossa tomaterna.

  6. 6

    Tillsätt de återstående ingredienserna och blanda väl. Tillaga i 8 minuter så att räkorna blir genomkokta (om du använder färdigkokta räkor kan du minska tillagningstiden till hälften).

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar