SaveShare
 4 st Ägg
 0,75 dl Sötningsmedel
 1,50 dl Mandelmjöl
 2 msk Pofiber
 1 msk Fiberhusk
Smaksättnig
 2 msk Citron juice
 ½ st Skal från citron
 1,50 dl BlåbärKan uteslutas helt
Fyllning
 250 g Mascarpone
 50 g Rumsvarmt Smör
 ½ dl Sötning
 2 msk Citron juice
 ½ st Skal från citron
1

Sätt ugnen på 175-180 grader varmluft Vispa ägg och sötningen fluffigt med elvisp några minuter tillsätt de torra ingredienserna blanda smeten väl och låt den "svälla" cirka 2 minuter eller medans du tar fram ingredienserna till smaksättningen. Ta gärna fram smöret nu så att det blir rumsvarmt ska vara i fyllningen

2

Riv och pressa citron juice från 1 citron (spara hälften till fyllningen) plus tina blåbären något eller alternativt använd färska tillsätt alla ingredienserna tills smaksättningen blanda väl så att smakerna fördelas jämt runt i smeten. Bred jämt ut smeten på en bakplåtsklädd plåt (gör den ej för tjock för högre i ugnen) grädda ca i ugnen på ca 10-12 minuter eller tills botten är färdig (ej degig)

3

Vispa ihop det rumsvarma smöret ihop med färskosten och sötningen vispa ner smaksättningen som du har sparat från botten, Bred jämt ut fyllningen på den helt avsvalnade kakan rulla försiktigt ihop rulltårtan medhjälp utav bakplåtspapperet Skär upp i bitar vid servering servera gärna kakan med mer toppning bestående av ex blåbär eller vad just din fyllningen består utav

Ingredienser

 4 st Ägg
 0,75 dl Sötningsmedel
 1,50 dl Mandelmjöl
 2 msk Pofiber
 1 msk Fiberhusk
Smaksättnig
 2 msk Citron juice
 ½ st Skal från citron
 1,50 dl BlåbärKan uteslutas helt
Fyllning
 250 g Mascarpone
 50 g Rumsvarmt Smör
 ½ dl Sötning
 2 msk Citron juice
 ½ st Skal från citron

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175-180 grader varmluft Vispa ägg och sötningen fluffigt med elvisp några minuter tillsätt de torra ingredienserna blanda smeten väl och låt den "svälla" cirka 2 minuter eller medans du tar fram ingredienserna till smaksättningen. Ta gärna fram smöret nu så att det blir rumsvarmt ska vara i fyllningen

2

Riv och pressa citron juice från 1 citron (spara hälften till fyllningen) plus tina blåbären något eller alternativt använd färska tillsätt alla ingredienserna tills smaksättningen blanda väl så att smakerna fördelas jämt runt i smeten. Bred jämt ut smeten på en bakplåtsklädd plåt (gör den ej för tjock för högre i ugnen) grädda ca i ugnen på ca 10-12 minuter eller tills botten är färdig (ej degig)

3

Vispa ihop det rumsvarma smöret ihop med färskosten och sötningen vispa ner smaksättningen som du har sparat från botten, Bred jämt ut fyllningen på den helt avsvalnade kakan rulla försiktigt ihop rulltårtan medhjälp utav bakplåtspapperet Skär upp i bitar vid servering servera gärna kakan med mer toppning bestående av ex blåbär eller vad just din fyllningen består utav

LCHF Citronrulltårta med blåbär
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 0 Average: 0]