Fläskytterfile med svampsås i sockerkaksform

Publicerad 2023-05-15
Uppdaterad 2024-07-30
6
Här är min nya variant på "Fläskytterfile i sockerkaksform" som tillagas och sköter sig själv i ugnen en supersaftig kvällsmiddag där du kan göra annat under tiden maten lagas. Fräs, blanda ihop, häll över och tillaga tills köttet är ca 65 grader
Ingredienser 12
Svårighet: Lätt
75 min

Ingredienser

11 Portioner
När antal portioner ändras

Tänk på att du i vissa fall kan behöva justera tillagningstiden, då mängden för ingredienserna har ändrats.

Gör så här

  1. 1

    Stek svampen i en torr panna tills den släpper sin vätska och blir något mjuk. Lägg åt sidan.

  2. 2

    Hacka lök och vitlök fint. Stöt grönpepparn i en mortel. Fräs löken i smör tills den mjuknar, och tillsätt sedan tomatpuré och grönpeppar. Låt det fräsa med de sista 2-3 minuterna.

  3. 3

    Storleken på fläskytterfilén kan variera, mellan 0,8 och 1 kg. "Putsa" köttet genom att skära bort det du inte vill ha, till exempel fett, hinnor och senor.

  4. 4

    Placera det råa köttet i sockerkaksformen.

  5. 5

    Blanda ihop samtliga ingredienser till såsen och häll den över köttet i formen.

  6. 6

    Ställ in ugnen på 150 grader, varmluft.

  7. 7

    Tillaga köttet i 1 timme (+/- 10 minuter) tills köttet har en innertemperatur på 58-65 grader. Du kan också låta köttet marinera i kylen tills du ska tillaga det på kvällen.

  8. 8

    Lyft upp köttet och låt det "vila", invirat i aluminiumfolie, i cirka 10 minuter.

  9. 9

    Skär köttet i skivor med valfri tjocklek. Lägg dem i en serveringsform som har lite högre kanter. Häll den heta såsen över köttet strax före servering.

Kommentarer (3)

Skriv en kommentar

5 out of 5 stars

Ett riktigt kanonrecept som vi kommer göra många gånger. Nästa gång ska jag följa receptet fullt ut men hade idag inte alla ingredienser hemma 🙈 Champinjonerna ersattes med förvällda kantareller och spadet till dessa fick ersätta creme fraichen, spädde på med grädde så totalen blev 4 dl. Ingen grönpeppar i spad hemma så mortlade torra (många 😜) och sen toppade jag med att glömma senapen 😂😂😂 Alltså hur gott blev inte det här ❤️❤️ Tack Andreas för alla dina recept 😍

Sanna

Så kan det bli 😂 kreativt gjort i alla fall! Kul att du gillade receptet i alla fall tack för din kommentar

Andreas

5 out of 5 stars

Det här var också supergott, men framförallt lättlagat, tack!

Anna

Vanliga frågor om Fläskytterfile med svampsås i sockerkaksform

Hur lång tid tar det att laga Fläskytterfile med svampsås i sockerkaksform ?

Det tar totalt 75 minuter att laga Fläskytterfile med svampsås i sockerkaksform . Förberedelserna tar cirka 23 minuter och tillagningen tar ungefär 53 minuter.

Hur många portioner ger receptet Fläskytterfile med svampsås i sockerkaksform ?

Detta recept ger 6 portioner. Du kan enkelt justera mängderna genom att använda portionskalkylatorn på receptsidan.

Är Fläskytterfile med svampsås i sockerkaksform glutenfritt?

Fläskytterfile med svampsås i sockerkaksform innehåller gluteninnehållande ingredienser som Japansk soja. För att göra receptet glutenfritt kan du byta ut dessa mot glutenfria alternativ.

Vilka ingredienser behöver jag till Fläskytterfile med svampsås i sockerkaksform ?

De huvudsakliga ingredienserna i Fläskytterfile med svampsås i sockerkaksform är: Fläskytterfile, Champinjoner , Gul lök, Vitlöksklyfta, Tomatpure. Se hela ingredienslistan på receptsidan för exakta mängder och alla ingredienser.

Kan jag frysa Fläskytterfile med svampsås i sockerkaksform ?

De flesta rätter går att frysa, men kvaliteten kan variera. Fläskytterfile med svampsås i sockerkaksform håller sig färsk i kylskåp i 3-4 dagar.

Vilka näringsämnen innehåller Fläskytterfile med svampsås i sockerkaksform ?

Fläskytterfile med svampsås i sockerkaksform är ett LCHF-recept som är lågt i kolhydrater och högt i fett och protein. Varje portion innehåller uppskattningsvis 8g kolhydrater, vilket gör det perfekt för dig som följer en ketogen eller LCHF-diet.