Boeuf bourguignon

Publicerad 2023-04-06
Uppdaterad 2023-05-10
2
Här kommer mitt sätt att göra den populära köttgrytan Boeuf bourguignon, Får härligt inslag av citrus, färska örter och lite choklad . Det Funkar lika bra att använda fransyska som högrev i grytan. Ta det som är Billigast eller som du har hemma! Serveras med fördel med en god örtsås till och med rostad blomkål

Ingredienser

8 Portioner

Avsluta med att ha i

Kryddor

Gör så här

 1. 1

  Börja med att skära köttet i bitar om 4x4 cm (det viktiga är att de blir hyfsat jämnstora).

 2. 2

  Mät upp vinet och häll det i en stor bunke. Lägg ner köttbitarna och låt dem marineras i vinet i rumstemperatur i cirka 60 minuter. Ta upp köttbitarna, torka av dem väl och salta dem.

 3. 3

  Värm upp en kastrull, tillsätt smör och rapsolja. När smöret har slutat fräsa, börja steka köttet tills det får en karamelliserad yta. Lägg det åt sidan och stek sedan resten av köttet.

 4. 4

  Finhacka schalottenlöken och vitlöken samt skär morötterna i slantar. Fräs grönsakerna så att de mjuknar något. Tillsätt tomatpurén och fräs den i minst 2-3 minuter.

 5. 5

  Lägg i köttbitarna, vinet, fonden och vatten, tillsätt kryddorna och sojan. Låt grytan koka upp och därefter småkoka i cirka 2,5-3 timmar, eller tills köttet nästan är helt mört. Grytan ska sedan koka ytterligare 30 minuter med svampen, löken och fläsket.

 6. 6

  När köttet är inne på sista koktimmen, dela svampen i fjärdedelar, skala steklöken och skär fläsket i mindre bitar. Fräs allt separat tills det får en fin färg och stekyta. Spara en fjärdedel som garnityr till serveringen.

 7. 7

  Red av grytan med arrowroot om du vill (låt den koka upp och sedan sjuda i cirka 7-8 minuter). Sedan är den klar att serveras!

 8. 8

  Servera med örtsås och blomkål.

 9. 9

  Gå i med svampen, löken, fläsket och chokladen, och låt det småsjuda i 30 minuter. När köttet är helt mört är grytan klar att serveras. Hoppas det ska smaka!

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar