Boeuf bourguignon
Gör så här
-
1
Börja med att skära köttet i bitar om 4x4 cm (det viktiga är att de blir hyfsat jämnstora).
-
2
Mät upp vinet och häll det i en stor bunke. Lägg ner köttbitarna och låt dem marineras i vinet i rumstemperatur i cirka 60 minuter. Ta upp köttbitarna, torka av dem väl och salta dem.
-
3
Värm upp en kastrull, tillsätt smör och rapsolja. När smöret har slutat fräsa, börja steka köttet tills det får en karamelliserad yta. Lägg det åt sidan och stek sedan resten av köttet.
-
4
Finhacka schalottenlöken och vitlöken samt skär morötterna i slantar. Fräs grönsakerna så att de mjuknar något. Tillsätt tomatpurén och fräs den i minst 2-3 minuter.
-
5
Lägg i köttbitarna, vinet, fonden och vatten, tillsätt kryddorna och sojan. Låt grytan koka upp och därefter småkoka i cirka 2,5-3 timmar, eller tills köttet nästan är helt mört. Grytan ska sedan koka ytterligare 30 minuter med svampen, löken och fläsket.
-
6
När köttet är inne på sista koktimmen, dela svampen i fjärdedelar, skala steklöken och skär fläsket i mindre bitar. Fräs allt separat tills det får en fin färg och stekyta. Spara en fjärdedel som garnityr till serveringen.
-
7
Red av grytan med arrowroot om du vill (låt den koka upp och sedan sjuda i cirka 7-8 minuter). Sedan är den klar att serveras!
-
8
Servera med örtsås och blomkål.
-
9
Gå i med svampen, löken, fläsket och chokladen, och låt det småsjuda i 30 minuter. När köttet är helt mört är grytan klar att serveras. Hoppas det ska smaka!
Kommentarer (0)
Du kanske också gillar
Vanliga frågor om Boeuf bourguignon
Hur lång tid tar det att laga Boeuf bourguignon ?
Det tar totalt 240 minuter att laga Boeuf bourguignon . Förberedelserna tar cirka 72 minuter och tillagningen tar ungefär 168 minuter.
Hur många portioner ger receptet Boeuf bourguignon ?
Detta recept ger 8 portioner. Du kan enkelt justera mängderna genom att använda portionskalkylatorn på receptsidan.
Är Boeuf bourguignon glutenfritt?
Boeuf bourguignon innehåller gluteninnehållande ingredienser som Soja, Svartpepparkorn . För att göra receptet glutenfritt kan du byta ut dessa mot glutenfria alternativ.
Vilka ingredienser behöver jag till Boeuf bourguignon ?
De huvudsakliga ingredienserna i Boeuf bourguignon är: Fransyska eller Högrev, Rödvin med låg sockerhalt, Vatten , Oxfond, Vitlöksklyftor . Se hela ingredienslistan på receptsidan för exakta mängder och alla ingredienser.
Kan jag frysa Boeuf bourguignon ?
De flesta rätter går att frysa, men kvaliteten kan variera. Boeuf bourguignon håller sig färsk i kylskåp i 3-4 dagar.
Vilka näringsämnen innehåller Boeuf bourguignon ?
Boeuf bourguignon innehåller ingredienser som Rödvin med låg sockerhalt vilket gör det högre i kolhydrater. Detta recept är inte lämpligt för en strikt LCHF- eller ketogen diet.