Boeuf bourguignon
Gör så här
-
1
Börja med att skära köttet i 4x4 cm bitar (det viktiga är att dom blir hyfsat jämnstora)
-
2
Mät upp vinet och häll ner det i en stor bunke, Lägg ner köttbitarna och låt dom ”marineras i vinet" i rumstemperatur ca 60 minuter. Ta upp köttbitarna torka av dom väl, Salta köttbitarna
-
3
Värm upp en kastrull, gå i med smör och rapsolja när smöret har tystnat kan du börja steka köttet tills den har fått en ”karameliserad yta” lägg åt sidan och stek resten av köttet.
-
4
Finhacka schalottenlöken, vitlöken och skär morötterna i slantar. Fräs Grönsakerna så att dom mjuknar något. Ha i tomatpurén fräs den minst 2-3 min.
-
5
Ha i köttbitarna, Vinet, Fond + vatten, kryddorna ,soja och låt grytan koka upp och sedan småkoka i ca 2.5-3 h. Eller tills köttet nästan är helt mört. Ska koka ytligare 30 minuter med svampen, löken och fläsket.
-
6
När Köttet är inne på sista "koktimmen" Dela Svampen i ¼ delar, skala steklöken och skär Fläsket i mindre bitar. Fräs allt för sig tills det får fin färg/stekyta. Spara lite 1/4 som garnityr till servering
-
7
Red av grytan om du vill med Arrowroot (låt det få ett uppkok och låt sjud i ca 7-8 min). Sen är den klar att serveras!
-
8
Servera med örtsås och blomkål.
-
9
Gå i med svampen, löken och fläsket + chokladen och låt små sjud i 30 min. När köttet är helt mört är det klart att servera grytan! hoppas det ska smaka