Boeuf bourguignon

Publicerad 2023-04-06
Uppdaterad 2023-05-10
2
Här kommer mitt sätt att göra den populära köttgrytan Boeuf bourguignon, Får härligt inslag av citrus, färska örter och lite choklad . Det Funkar lika bra att använda fransyska som högrev i grytan. Ta det som är Billigast eller som du har hemma! Serveras med fördel med en god örtsås till och med rostad blomkål

Ingredienser

8 Portioner

Kryddor

Avsluta med att ha i

Gör så här

  1. 1

    Börja med att skära köttet i 4x4 cm bitar (det viktiga är att dom blir hyfsat jämnstora)

  2. 2

    Mät upp vinet och häll ner det i en stor bunke, Lägg ner köttbitarna och låt dom ”marineras i vinet" i rumstemperatur ca 60 minuter. Ta upp köttbitarna torka av dom väl, Salta köttbitarna

  3. 3

    Värm upp en kastrull, gå i med smör och rapsolja när smöret har tystnat kan du börja steka köttet tills den har fått en ”karameliserad yta” lägg åt sidan och stek resten av köttet.

  4. 4

    Finhacka schalottenlöken, vitlöken och skär morötterna i slantar. Fräs Grönsakerna så att dom mjuknar något. Ha i tomatpurén fräs den minst 2-3 min.

  5. 5

    Ha i köttbitarna, Vinet, Fond + vatten, kryddorna ,soja och låt grytan koka upp och sedan småkoka i ca 2.5-3 h. Eller tills köttet nästan är helt mört. Ska koka ytligare 30 minuter med svampen, löken och fläsket.

  6. 6

    När Köttet är inne på sista "koktimmen" Dela Svampen i ¼ delar, skala steklöken och skär Fläsket i mindre bitar. Fräs allt för sig tills det får fin färg/stekyta. Spara lite 1/4 som garnityr till servering

  7. 7

    Red av grytan om du vill med Arrowroot (låt det få ett uppkok och låt sjud i ca 7-8 min). Sen är den klar att serveras!

  8. 8

    Servera med örtsås och blomkål.

  9. 9

    Gå i med svampen, löken och fläsket + chokladen och låt små sjud i 30 min. När köttet är helt mört är det klart att servera grytan! hoppas det ska smaka

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar