Fläskytterfile I sockerkaksform

Publicerad 2023-03-08
Uppdaterad 2024-01-06
107
Här kommer min variant på den trendiga fläskytterfillen i sockerkaks form. Utan lingonsylt och med sambalolek,grönpeppar och dragon i!
Ingredienser 9
Svårighet: Lätt
75 min

Ingredienser

5 Portioner

Såsen ( att ha i vid servering)

Gör så här

  1. 1

    Storleken på fläskytterfilén kan variera mellan 0,8 och 1 kg. Putsa köttet genom att skära bort det du inte vill ha, exempelvis fett, hinnor och senor.

  2. 2

    Ställ in ugnen på 175 grader (jag använde varmluft).

  3. 3

    Placera det råa köttet i sockerkaksformen.

  4. 4

    Blanda ihop samtliga ingredienser till såsen och häll det över köttet i formen.

  5. 5

    Tillaga köttet i 60 minuter om det väger cirka 700-800 gram. Väger det runt ett kilo, tillaga det i 1,5 timmar.

  6. 6

    Ta ut formen när temperaturen når 68 grader, vilket tar cirka 1 timme. Lyft upp köttet och låt det vila insvept i aluminiumfolie i cirka 10 minuter. Under tiden kan du förbereda såsen.

  7. 7

    Skär upp köttet i skivor av valfri tjocklek. Lägg dem i en serveringsform med lite höga kanter. Häll den heta såsen över köttet strax före servering.

  8. Såsen ( att ha i vid servering)

  9. Häll av skyn från formen genom en sil och in i en kastrull. Tillsätt färskosten och låt såsen koka ihop i cirka 10 minuter.

Kommentarer (6)

Skriv en kommentar

5 out of 5 stars

Riktigt gott! Och enkelt!

Vad roligt att höra! tack för återkopplingen

Andreas

5 out of 5 stars

Jädrarns i min låda vad gott! Har gjort med lingon förut, men detta WAOW! Använde folk torkad dragon och inte inlagd men det funkade i allafall! Suveränt!

Eva

Vad kul att höra! Tack för din kommentar

Andreas

Använde du bara torkad dragon?

Ingegerd1

Hej Inger, nejdå jag använder också inlagd dragon, men det går lika bra med färsk eller bara torkad.

Andreas