Fläskytterfile I sockerkaksform

Publicerad 2023-03-08
Uppdaterad 2024-01-06
107
Här kommer min variant på den trendiga fläskytterfillen i sockerkaks form. Utan lingonsylt och med sambalolek,grönpeppar och dragon i!
Ingredienser 9
Svårighet: Lätt
75 min

Ingredienser

5 Portioner

Såsen ( att ha i vid servering)

Gör så här

  1. 1

    Storleken på fläskytterfilén kan variera mellan 0,8 och 1 kg. Putsa köttet genom att skära bort det du inte vill ha, exempelvis fett, hinnor och senor.

  2. 2

    Ställ in ugnen på 175 grader (jag använde varmluft).

  3. 3

    Placera det råa köttet i sockerkaksformen.

  4. 4

    Blanda ihop samtliga ingredienser till såsen och häll det över köttet i formen.

  5. 5

    Tillaga köttet i 60 minuter om det väger cirka 700-800 gram. Väger det runt ett kilo, tillaga det i 1,5 timmar.

  6. 6

    Ta ut formen när temperaturen når 68 grader, vilket tar cirka 1 timme. Lyft upp köttet och låt det vila insvept i aluminiumfolie i cirka 10 minuter. Under tiden kan du förbereda såsen.

  7. 7

    Skär upp köttet i skivor av valfri tjocklek. Lägg dem i en serveringsform med lite höga kanter. Häll den heta såsen över köttet strax före servering.

  8. Såsen ( att ha i vid servering)

  9. Häll av skyn från formen genom en sil och in i en kastrull. Tillsätt färskosten och låt såsen koka ihop i cirka 10 minuter.

Kommentarer (4)

Skriv en kommentar

5 out of 5 stars

Riktigt gott! Och enkelt!

Vad roligt att höra! tack för återkopplingen

Andreas

5 out of 5 stars

Jädrarns i min låda vad gott! Har gjort med lingon förut, men detta WAOW! Använde folk torkad dragon och inte inlagd men det funkade i allafall! Suveränt!

Eva

Vad kul att höra! Tack för din kommentar

Andreas