Fläskytterfile I sockerkaksform
Gör så här
-
1
Storleken på fläskytterfilén kan variera mellan 0,8 och 1 kg. Putsa köttet genom att skära bort det du inte vill ha, exempelvis fett, hinnor och senor.
-
2
Ställ in ugnen på 175 grader (jag använde varmluft).
-
3
Placera det råa köttet i sockerkaksformen.
-
4
Blanda ihop samtliga ingredienser till såsen och häll det över köttet i formen.
-
5
Tillaga köttet i 60 minuter om det väger cirka 700-800 gram. Väger det runt ett kilo, tillaga det i 1,5 timmar.
-
6
Ta ut formen när temperaturen når 68 grader, vilket tar cirka 1 timme. Lyft upp köttet och låt det vila insvept i aluminiumfolie i cirka 10 minuter. Under tiden kan du förbereda såsen.
-
7
Skär upp köttet i skivor av valfri tjocklek. Lägg dem i en serveringsform med lite höga kanter. Häll den heta såsen över köttet strax före servering.
-
Häll av skyn från formen genom en sil och in i en kastrull. Tillsätt färskosten och låt såsen koka ihop i cirka 10 minuter.
Såsen ( att ha i vid servering)
Kommentarer (4)
5 out of 5 stars
Andreas
5 out of 5 stars
Eva
Andreas