Fläskytterfile med svampsås i sockerkaksform

Publicerad 2023-05-15
Uppdaterad 2023-05-15
0
Här är min nya variant på "Fläskytterfile i sockerkaksform" som tillagas och sköter sig själv i ugnen en supersaftig kvällsmiddag där du kan göra annat under tiden maten lagas. Fräs, blanda ihop, häll över och tillaga tills köttet är ca 65 grader
Ingredienser 12
Svårighet: Lätt
75 min

Ingredienser

6 Portioner

Gör så här

  1. 1

    Stek svampen i en torr panna tills den släpper sin vätska och blir något mjuk. Lägg åt sidan

  2. 2

    Hacka lök och vitlök fint stöt grönpepparn i en mortel, fräs löken i smör tills den mjuknar och ha i tomatpurén + grönpepparn låt den fräsa med på slutet 2-3 min

  3. 3

    Storleken på fläskytterfilén kan variera, mellan 0,8-1 kg. "Putsa" köttet genom att skära bort det du inte vill ha med ex., fett, hinnor, senor

  4. 4

    Lägg köttet rå i sockerkaksformen

  5. 5

    Blanda ihop samtliga ingredienser till såsen och Häll det över köttet i formen

  6. 6

    Sätt ugnen på 150 grader Varmluft

  7. 7

    Tillaga köttet i en 1 timme (+-10 minuter ) tills köttet har en innertemp på 65-58 Du kan också låta köttet ligga i kylen om marinera tills du ska tillaga den på kvällen.

  8. 8

    Lyft upp köttet och låt "vila" invirad i aluminiumfolie ca 10 minuter.

  9. 9

    Skär upp köttet i skivor, valfri tjocklek. Lägg dem i en serveringsform med lite höga kanter. Häll den heta såsen över köttet strax innan servering.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar