Fläskytterfile med svampsås i sockerkaksform
Gör så här
-
1
Stek svampen i en torr panna tills den släpper sin vätska och blir något mjuk. Lägg åt sidan.
-
2
Hacka lök och vitlök fint. Stöt grönpepparn i en mortel. Fräs löken i smör tills den mjuknar, och tillsätt sedan tomatpuré och grönpeppar. Låt det fräsa med de sista 2-3 minuterna.
-
3
Storleken på fläskytterfilén kan variera, mellan 0,8 och 1 kg. "Putsa" köttet genom att skära bort det du inte vill ha, till exempel fett, hinnor och senor.
-
4
Placera det råa köttet i sockerkaksformen.
-
5
Blanda ihop samtliga ingredienser till såsen och häll den över köttet i formen.
-
6
Ställ in ugnen på 150 grader, varmluft.
-
7
Tillaga köttet i 1 timme (+/- 10 minuter) tills köttet har en innertemperatur på 58-65 grader. Du kan också låta köttet marinera i kylen tills du ska tillaga det på kvällen.
-
8
Lyft upp köttet och låt det "vila", invirat i aluminiumfolie, i cirka 10 minuter.
-
9
Skär köttet i skivor med valfri tjocklek. Lägg dem i en serveringsform som har lite högre kanter. Häll den heta såsen över köttet strax före servering.
Kommentarer (3)
5 out of 5 stars
Sanna
Andreas
5 out of 5 stars
Anna