Fläskytterfile med svampsås i sockerkaksform

Publicerad 2023-05-15
Uppdaterad 2023-05-15
6
Här är min nya variant på "Fläskytterfile i sockerkaksform" som tillagas och sköter sig själv i ugnen en supersaftig kvällsmiddag där du kan göra annat under tiden maten lagas. Fräs, blanda ihop, häll över och tillaga tills köttet är ca 65 grader
Ingredienser 12
Svårighet: Lätt
75 min

Ingredienser

6 Portioner

Gör så här

 1. 1

  Stek svampen i en torr panna tills den släpper sin vätska och blir något mjuk. Lägg åt sidan.

 2. 2

  Hacka lök och vitlök fint. Stöt grönpepparn i en mortel. Fräs löken i smör tills den mjuknar, och tillsätt sedan tomatpuré och grönpeppar. Låt det fräsa med de sista 2-3 minuterna.

 3. 3

  Storleken på fläskytterfilén kan variera, mellan 0,8 och 1 kg. "Putsa" köttet genom att skära bort det du inte vill ha, till exempel fett, hinnor och senor.

 4. 4

  Placera det råa köttet i sockerkaksformen.

 5. 5

  Blanda ihop samtliga ingredienser till såsen och häll den över köttet i formen.

 6. 6

  Ställ in ugnen på 150 grader, varmluft.

 7. 7

  Tillaga köttet i 1 timme (+/- 10 minuter) tills köttet har en innertemperatur på 58-65 grader. Du kan också låta köttet marinera i kylen tills du ska tillaga det på kvällen.

 8. 8

  Lyft upp köttet och låt det "vila", invirat i aluminiumfolie, i cirka 10 minuter.

 9. 9

  Skär köttet i skivor med valfri tjocklek. Lägg dem i en serveringsform som har lite högre kanter. Häll den heta såsen över köttet strax före servering.

Kommentarer (3)

Skriv en kommentar

5 out of 5 stars

Ett riktigt kanonrecept som vi kommer göra många gånger. Nästa gång ska jag följa receptet fullt ut men hade idag inte alla ingredienser hemma 🙈 Champinjonerna ersattes med förvällda kantareller och spadet till dessa fick ersätta creme fraichen, spädde på med grädde så totalen blev 4 dl. Ingen grönpeppar i spad hemma så mortlade torra (många 😜) och sen toppade jag med att glömma senapen 😂😂😂 Alltså hur gott blev inte det här ❤️❤️ Tack Andreas för alla dina recept 😍

Sanna

Så kan det bli 😂 kreativt gjort i alla fall! Kul att du gillade receptet i alla fall tack för din kommentar

Andreas

5 out of 5 stars

Det här var också supergott, men framförallt lättlagat, tack!

Anna