Fläskytterfile med svampsås i sockerkaksform
Gör så här
-
1
Stek svampen i en torr panna tills den släpper sin vätska och blir något mjuk. Lägg åt sidan
-
2
Hacka lök och vitlök fint stöt grönpepparn i en mortel, fräs löken i smör tills den mjuknar och ha i tomatpurén + grönpepparn låt den fräsa med på slutet 2-3 min
-
3
Storleken på fläskytterfilén kan variera, mellan 0,8-1 kg. "Putsa" köttet genom att skära bort det du inte vill ha med ex., fett, hinnor, senor
-
4
Lägg köttet rå i sockerkaksformen
-
5
Blanda ihop samtliga ingredienser till såsen och Häll det över köttet i formen
-
6
Sätt ugnen på 150 grader Varmluft
-
7
Tillaga köttet i en 1 timme (+-10 minuter ) tills köttet har en innertemp på 65-58 Du kan också låta köttet ligga i kylen om marinera tills du ska tillaga den på kvällen.
-
8
Lyft upp köttet och låt "vila" invirad i aluminiumfolie ca 10 minuter.
-
9
Skär upp köttet i skivor, valfri tjocklek. Lägg dem i en serveringsform med lite höga kanter. Häll den heta såsen över köttet strax innan servering.