Fläskytterfilé i ugn + tips
Gör så här
-
1
Ta ut köttet i god tid före tillagning så att det blir rumstempererat.
-
2
Ställ in ugnen på 150 grader. Trimma bort eventuellt synligt fett och senor.
-
3
När du har tagit fram köttet är det bra att torka av det med lite papper. Detta gör att du kan få en bra stekyta på köttet när du tillagar det.
-
4
Hetta upp lite smör eller olja i en stekpanna, eller använd båda. Tillsätt gärna lite örter för extra smak.
-
4
Stek ytterfilén på alla sidor tills den får en fin stekyta.
-
5
Lägg filén i en ugnsform, och om du har en ugnstermometer, sätt in den så att den mäter i mitten på den tjockaste delen av köttet, tills köttet har en innertemperatur på 63 grader. Det tar cirka 40-45 minuter.
-
6
Ta ut köttet från ugnen, vira in det i aluminiumfolie och låt det vila i 10-15 minuter. Skär sedan upp det och servera.