Fläskytterfilé i ugn + tips
Gör så här
-
1
Ta fram köttet i god tid innan din tillagning så att det blir rumstempererat.
-
2
Sätt ugnen på 150 grader. Skär bort eventuellt synliga senor och fett
-
3
När du väl har tagit fram köttet är det bra att torka av det med lite papper. Det här gör att du kan få en bra stekyta på köttet när du tillagar det
-
4
Hetta upp lite smör eller olja i en stekpanna eller båda och. Ha gärna i lite örter för extra smak
-
4
Stek ytterfilen på alla sidor tills den får en fin stekyta
-
5
Lägg filén i en ugnsform och har du en ugnstermometer så sätt in den så den mäter i mitten på den tjockaste delen av köttet. tills köttet har en innertemperatur på 63 grader. Det tar ca 40-45 minuter
-
6
Ta ut från ugnen och vira in köttet i aluminiumfolie och låt vila i 10-15 min. Skär upp och servera