Tzatziki

Publicerad 2022-12-20
Uppdaterad 2023-05-10
1
Grekland mest kända och kanske godaste sås som passar till typ allt! Moussaka, grillat, rostade grönsaker mm i mitt recept smaksätter jag yoghurten med Oregano, persilja och gräslök
Ingredienser 9
Svårighet: Lätt
15 min

Ingredienser

5 dl

Gör så här

  1. 1

    Skölj gurkan och skrapa bort kärnhuset med en sked. Riv gurkan på den grövsta sidan av ett rivjärn och vrid sedan ur överflödig vätska. Totalt ska du ha cirka 5 dl gurka.

  2. 2

    Blanda yoghurt, pressad vitlök, gurka, alla kryddor och olivolja. Smaka av med svartpeppar eller vitpeppar.

  3. 3

    Låt tzatzikin stå i kylen innan servering, gärna minst 30 minuter eller över natten.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Vanliga frågor om Tzatziki

Hur lång tid tar det att laga Tzatziki ?

Det tar totalt 15 minuter att laga Tzatziki . Förberedelserna tar cirka 5 minuter och tillagningen tar ungefär 11 minuter.

Hur många portioner ger receptet Tzatziki ?

Detta recept ger 5 portioner. Du kan enkelt justera mängderna genom att använda portionskalkylatorn på receptsidan.

Är Tzatziki glutenfritt?

Tzatziki verkar vara glutenfritt baserat på ingredienserna, men kontrollera alltid etiketter på förpackade produkter för att vara säker. Perfekt för dig som undviker gluten.

Vilka ingredienser behöver jag till Tzatziki ?

De huvudsakliga ingredienserna i Tzatziki är: grekisk yoghurt, Gurkor , Vitlöksklyftor (stora), Torkad oregano, Hackad fryst persilja . Se hela ingredienslistan på receptsidan för exakta mängder och alla ingredienser.

Kan jag frysa Tzatziki ?

De flesta rätter går att frysa, men kvaliteten kan variera. Tzatziki håller sig färsk i kylskåp i 3-4 dagar.

Vilka näringsämnen innehåller Tzatziki ?

Tzatziki är ett LCHF-recept som är lågt i kolhydrater och högt i fett och protein. Varje portion innehåller uppskattningsvis 8g kolhydrater, vilket gör det perfekt för dig som följer en ketogen eller LCHF-diet.