Tzatziki

Publicerad 2022-12-20
Uppdaterad 2023-05-10
1
Grekland mest kända och kanske godaste sås som passar till typ allt! Moussaka, grillat, rostade grönsaker mm i mitt recept smaksätter jag yoghurten med Oregano, persilja och gräslök
Ingredienser 9
Svårighet: Lätt
15 min

Ingredienser

5 dl

Gör så här

  1. 1

    Skölj gurkan och skrapa bort kärnhuset med en sked. Riv gurkan på den grövsta sidan av ett rivjärn och vrid sedan ur överflödig vätska. Totalt ska du ha cirka 5 dl gurka.

  2. 2

    Blanda yoghurt, pressad vitlök, gurka, alla kryddor och olivolja. Smaka av med svartpeppar eller vitpeppar.

  3. 3

    Låt tzatzikin stå i kylen innan servering, gärna minst 30 minuter eller över natten.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar