Snabb och Supersaftig Morotskaka gjord på mandelmjöl
Snabb och Supersaftig Morotskaka gjord på mandelmjöl
Publicerad 2022-07-24
Uppdaterad 2023-07-03
1
Den perfekta morotskakan för dig som är sugen på något ganska snabbt, helt lchf-vänlig och glutenfri minst lika god som "vanlig morotskaka" gjord endast på mandelmjöl. Toppa gärna kakan med macrapone kräm eller med mitt recept på råröd vaniljsås och med färska bär så som blåbär.
Tips & Tricks
- Det funkar även bra att använda en rektangulär aluminiumform
- Du kan även Micra morotskakan på 900 wat ca 3-3,5 min istället för att använda ugnen prefkt i varma sommar dagar
- Du kan för variation Byta ut kanelen mot kardemumma
- Mandelmjölet kan bytas ut mot annat nötmjöl eller kokosmjöl läs mer här ---> https://lagatochklart.nu/blogs/byta-ut-mandelmjolet-i-ett-recept
Gör så här
-
1
Ställ in ugnen på 180 grader med över- och undervärme.
-
2
Vispa ägg tillsammans med sötningsmedlet tills det blir krämigt, använd gärna en elvisp. Rör sedan ner grädden och rapsoljan med en slickepott.
-
3
Blanda i de torra ingredienserna. Riv sedan moroten fint på rivjärn och hacka valnötterna grovt. Tillsätt sedan i smeten.
-
4
Smöra en liten form – jag använde en liten glas matlåda. Bred ut smeten jämnt.
-
5
Grädda kakan i ugnen i 20 minuter och låt den sedan svalna om du inte föredrar att servera den varm.
-
6
Toppa med mascarponekräm eller med valfritt sås/tillbehör.