Snabb och Supersaftig Morotskaka gjord på mandelmjöl
Snabb och Supersaftig Morotskaka gjord på mandelmjöl
Publicerad 2022-07-24
Uppdaterad 2023-05-10
1
Den perfekta morotskakan för dig som är sugen på något ganska snabbt, helt lchf-vänlig och glutenfri minst lika god som "vanlig morotskaka" gjord endast på mandelmjöl. Toppa gärna kakan med macrapone kräm eller med mitt recept på råröd vaniljsås och med färska bär så som blåbär.
Tips & Tricks
- Det funkar även bra att använda en rektangulär aluminiumform
- Du kan även Micra morotskakan på 900 wat ca 3-3,5 min istället för att använda ugnen prefkt i varma sommar dagar
- Du kan för variation Byta ut kanelen mot kardemumma
- Mandelmjölet kan bytas ut mot annat nötmjöl eller kokosmjöl läs mer här ---> https://lagatochklart.nu/blogs/byta-ut-mandelmjolet-i-ett-recept
Gör så här
-
1
Sätt ugnen på 180 grader över under värme
-
2
Vispa ägg tillsammans med sötningsmedlet krämigt gärna med elvisp: Rör ner grädden och rapsoljan med en slickepott.
-
3
Blanda i dem torra ingredienserna, Riv sedan morot fint på rivjärn och hacka valnötter grovt. Tillsätt sedan i smeten
-
4
Smöra en liten form jag använde en liten glas matlåda. Bre ut smeten jämt
-
5
Grädda kakan i ugnen på 20 minuter, låt sedan svalna om du inte vill servera den varm
-
6
Toppa med mascarpone kräm eller med valfri sås/tillbehör