LCHF Morotskaka med citronfrosting

Publicerad 2020-05-21
Uppdaterad 2023-05-10
1
nyttig variant av morotskaka som är lchf vänlig . Fluffig, saftig och välsmakande med en ljuvligt krämig glasyr! morötter kan ätas inom lchf men det beror på vilken nivå du äter, om du äter strikt lchf då ska du inte äta denna efterrätt , men denna morotskaka är anpassad för dig som äter en normal eller liberal kost.
Ingredienser 14
Svårighet: Lätt
50 min

Ingredienser

10 Portioner

Botten

Glasyr

Gör så här

  1. 1

    Ställ ugnen på 180 grader. Vispa ägg, sötning och smält smör fluffigt med elvisp i några minuter.

  2. 2

    I en annan bunke blandar du alla torra ingredienser. Blanda ner de torra ingredienserna i äggsmeten och rör om väl.

  3. 3

    Riv morötterna och ingefäran fint på ett rivjärn. Hacka nötterna fint och tillsätt sedan dem i smeten.

  4. 4

    Häll smeten i en rund form med en diameter på 23 cm och grädda kakan i 30 till 35 minuter. Känn efter med en provsticka i mitten; om den är torr när du drar upp den är kakan klar. Ta ut kakan och låt den sedan svalna helt.

  5. 5

    Vispa smör, citronjuice och skal samt sötningsmedel krämigt med elvisp. Vispa i färskosten, bred sedan ut frostingen över kakan och låt den stå i kylen i cirka 20 minuter.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar