LCHF Morotskakerutor

Publicerad 2023-04-04
Uppdaterad 2023-05-10
2
Goda, saftiga och påskiga Morotskakerutor gjorda på mandelmjöl och kokosmjöl! Perfekta till fika stunden eller som gobit efter middagen. Receptet passar perfekt dagen till ära "morotensdag 4 april"
Ingredienser 13
Svårighet: Lätt
55 min

Ingredienser

4 Portioner

Morotsrutor

Frosting

Gör så här

    Morotskaka

  1. 1

    Ta fram smöret (både till kakan och frostningen) i god tid så att det hinner att bli rumsvarmt

  2. 2

    Vispa ihop rumsvarmt Smör med sötningsmedlet krämigt!

  3. 3

    Vispa ner ägg, Rör ner alla torra ingredienser.

  4. 4

    Grovriv eller finriv morötterna du bestämmer. Rör ner i smeten.

  5. 5

    Avsluta med att ha i grädden.

  6. 6

    Sätt ugnen på 180 grader, häll ner smeten i en liten aluminiumform eller brödform. Grädda i ca 30 minuter eller tills fast ca 10-15 min ytligare

  7. 7

    Ta ut formen och låt svalna.

  8. Frostningen

  9. 1

    Vispa ihop allt till frostningen med elvisp fluffigt, bre över den svalna morotskakan gott att servera med blåbär.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar