LCHF Morotskakerutor
LCHF Morotskakerutor
Publicerad 2023-04-04
Uppdaterad 2023-05-10
2
Goda, saftiga och påskiga Morotskakerutor gjorda på mandelmjöl och kokosmjöl! Perfekta till fika stunden eller som gobit efter middagen. Receptet passar perfekt dagen till ära "morotensdag 4 april"
Gör så här
-
1
Ta fram smöret (både för kakan och frostingen) i god tid så att det hinner bli rumsvarmt.
-
2
Vispa ihop rumsvarmt smör med sötningsmedel tills det blir krämigt.
-
3
Vispa ner äggen. Rör sedan ner alla torra ingredienser.
-
4
Grovriv eller finriv morötterna, du bestämmer. Rör ner dem i smeten.
-
5
Avsluta genom att tillsätta grädden.
-
6
Sätt ugnen på 180 grader. Häll smeten i en liten aluminiumform eller brödform. Grädda i ungefär 30 minuter eller tills den är fast, eventuellt i ytterligare 10-15 minuter.
-
7
Ta ut formen och låt den svalna.
-
1
Vispa ihop allt till frostningen med en elvisp tills den blir fluffig. Bred sedan frostningen över den svalnade morotskakan. Det är gott att servera med blåbär.
Morotskaka
Frostningen