LCHF Morotskakerutor

Publicerad 2023-04-04
Uppdaterad 2023-05-10
2
Goda, saftiga och påskiga Morotskakerutor gjorda på mandelmjöl och kokosmjöl! Perfekta till fika stunden eller som gobit efter middagen. Receptet passar perfekt dagen till ära "morotensdag 4 april"
Ingredienser 13
Svårighet: Lätt
55 min

Ingredienser

4 Portioner

Morotsrutor

Frosting

Gör så här

    Morotskaka

  1. 1

    Ta fram smöret (både för kakan och frostingen) i god tid så att det hinner bli rumsvarmt.

  2. 2

    Vispa ihop rumsvarmt smör med sötningsmedel tills det blir krämigt.

  3. 3

    Vispa ner äggen. Rör sedan ner alla torra ingredienser.

  4. 4

    Grovriv eller finriv morötterna, du bestämmer. Rör ner dem i smeten.

  5. 5

    Avsluta genom att tillsätta grädden.

  6. 6

    Sätt ugnen på 180 grader. Häll smeten i en liten aluminiumform eller brödform. Grädda i ungefär 30 minuter eller tills den är fast, eventuellt i ytterligare 10-15 minuter.

  7. 7

    Ta ut formen och låt den svalna.

  8. Frostningen

  9. 1

    Vispa ihop allt till frostningen med en elvisp tills den blir fluffig. Bred sedan frostningen över den svalnade morotskakan. Det är gott att servera med blåbär.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar