När man inte tål mandelmjöl så tror man att det uppstår massa svårigheter och till vis del är det sant. Men med hjälp utav denna omvandlingstabell som jag har skapat så lär du dig hur du kan byta ut dom olika storts alternativen till mjöl inom lchf. Denna tabell är så bra att ha till hands när man inte har en produkt hemma och vill veta på ungefär hur mycket man ska ta istället.
Det som många tror är att det alltid funkar att byta ut mandelmjölet mot pofiber 1:1 vilket menas att du tar samma mängd av vardera. Men dessa produkter har olika egenskaper det vill säga uppsugningsförmågor vilket gör att det inte går att byta ut dem exakt eller ens i närheten av samma mängd som står i receptet.
De finns mjöl som liknar varandra och kan bytas ut 1:1
- 1. Solrosmjöl
- 2.Sesammjöl
- 3. Andra nöt mjöl så som Hasselnötsmjöl, valnötsmjöl, Pekannötsmjöl
Men att tänka på är att bakverket får en annan smak. Men konsistens lär bli samma.
Omvandlingstabellen
Måtten är ungefärliga och att det kan skilja sig baserad på olika recept, du får helt enkelt testa dig fram med hjälp av tabellen nedan
1 dl mandelmjöl kan du byta ut mot: | 1 dl kokosmjöl kan bytas ut mot: | 1 dl pofiber kan bytas ut mot: |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||
|
1 dl mandelmjöl kan du byta ut mot:
- 2 msk kokosmjöl
eller
- 0,5 dl pofiber
eller
- 1 msk psyllium husk (fiberhusk)
eller
- 1 dl sesammjöl, solrosmjöl (gjorda av solroskärnor), pumpamjöl (görs av pumpa kärnor)
eller
- 1 dl av annat valfritt nöt mjöl (valnötsmjöl ,hasselnötsmjöl,)
__________________________________________________
1 dl kokosmjöl kan bytas ut mot:
- 2 dl mandelmjöl + 1,5 msk psyllium husk (fiberhusk)
eller
- 0,5 dl pofiber + 1 dl mandelmjöl + 1 msk psyllium husk (fiberhusk)
eller
- 3 dl mandelmjöl eller (3 dl Hasselnötsmjöl)
__________________________________________________
1 dl pofiber kan bytas ut mot:
- 2 msk psyllium husk eller fiberhusk
eller
- 4 msk kokosmjöl
eller
- 2 dl mandelmjöl eller (2 dl Hasselnötsmjöl)