FörfattareAndreas Domeij
SvårighetNybörjare

Superfräscha cheesecakes i glas med smak av rabarber och kardemumma en enkel och god LCHF dessert som passar så bra nu till sommarens varma dagar.

TweetSparaDela med sigDela med sigBigOven

Portioner4 Portioner
Förberdelse10 minuterTillagningstid20 minuterTotal Tid40 minuter

Kardemummasmulor
Rabarberkompott
fyllning

Kardemummasmulor
1

Blanda rumsvarmt smör tillsammans med mandelmjölet ,kardemumma och sötning. Bred ut på en plåt klädd med bakplåtspapper ( ca 0,5-1 cm tjockt ) grädda i ugnen, ca 175 grader i 7-8 minuter tills den har fått fin färg. låt sedan svalna

Rabarberkompott
2

Skär rabarbern i ca 2 cm breda bitar och lägg i en kastrull.Koka upp på svag värme. Rabarbern avger mycket vätska av värmen. Rör om lite då och då. Lått koka i ca 10 minuter tills rabarbern är mjuk. låt kompotten svalna

Timer hittar du här: 10 Minutes

Fyllning
3

Vispa grädde och färskost fluffigt med elvisp tillsätt resterande ingredienser vispa lite till , Fördela fyllningen i valfria skålar /glas och varva med kaksmulorna och fyllningen. Avsluta med att toppa med rabarberkompotten .

Ingredienser

Kardemummasmulor
Rabarberkompott
fyllning

Vägbeskrivning

Kardemummasmulor
1

Blanda rumsvarmt smör tillsammans med mandelmjölet ,kardemumma och sötning. Bred ut på en plåt klädd med bakplåtspapper ( ca 0,5-1 cm tjockt ) grädda i ugnen, ca 175 grader i 7-8 minuter tills den har fått fin färg. låt sedan svalna

Rabarberkompott
2

Skär rabarbern i ca 2 cm breda bitar och lägg i en kastrull.Koka upp på svag värme. Rabarbern avger mycket vätska av värmen. Rör om lite då och då. Lått koka i ca 10 minuter tills rabarbern är mjuk. låt kompotten svalna

Timer hittar du här: 10 Minutes

Fyllning
3

Vispa grädde och färskost fluffigt med elvisp tillsätt resterande ingredienser vispa lite till , Fördela fyllningen i valfria skålar /glas och varva med kaksmulorna och fyllningen. Avsluta med att toppa med rabarberkompotten .

LCHF-Rabarber cheesecake i glas