Lagat Och Klart

Tack för att du stödjer LagatOchKlart

Till LagatOchKlart

Saftigaste Rabarberrutorna

2021-06-06
Saftigaste rabarberrutorna sommarens bästa glutenfria och nyttiga efterrätt som jag lovar att just du kommer att älska! toppa gärna kakan vid servering med rårörd vaniljsås som görs på mindre än 5 min. Vill du minska ner sötningen funkar det utmärkt att göra det, tipset då är att använda lite jordgubbar tillsammans med rabarberna så blir det mer naturligt sött.
Ingredienser 17
Svårighet: Lätt
55 min

Ingredienser

12 Portioner

Botten

Fyllning

Topping

Gör så här

    Botten

  1. 1

    Blanda ihop de torra ingredienserna, vispa sötningsmedel och det rumsvarma smöret krämigt tillsätt sedan ägg och grädden. Blanda ihop tillsammans med de torra ingredienserna. Tyck ut smeten i en välklädd form jämt.

  2. 2

    Hacka rabarberna i mindre bitar tryck i rabarberbitarna i degen toppa gärna med kanel över rabarberbitarna.

  3. Fyllning

  4. 3

    Vispa ihop sötningsmedlet, färskosten och äggulan toppa sedan över rabarberna

  5. Topping

  6. 4

    Ta fram smöret så att det blir rumsvarmt eller smält det lätt i mikron blanda tillsammans med resterande ingredienser till ett smul toppa och smula över "vaniljsåsen" grädda i ugnen på 175 grader ca 35 minuter låt sedan svalna minst i 30 minuter