LCHF Rabarber cheesecake i glas

Publicerad 2020-06-01
Uppdaterad 2023-06-12
1
Superfräscha cheesecakes i glas med smak av rabarber och kardemumma en enkel och god lchf dessert som passar så bra nu till sommarens varma dagar.
Ingredienser 12
Svårighet: Lätt
40 min

Ingredienser

4 Portioner

fyllning

Kardemummasmulor

Rabarberkompott

Gör så här

    Kardemummasmulor

  1. 1

    Blanda rumsvarmt smör med mandelmjöl, kardemumma och sötning. Bred ut blandningen på en plåt klädd med bakplåtspapper, cirka 0,5-1 cm tjock. Grädda i ugnen vid 175 grader i 7-8 minuter tills den har fått en fin färg. Låt sedan svalna.

  2. Rabarberkompott

  3. 2

    Skär rabarbern i cirka 2 cm breda bitar och lägg i en kastrull. Koka upp på svag värme. Rabarbern avger mycket vätska av värmen. Rör om lite då och då. Låt koka i cirka 10 minuter tills rabarbern är mjuk. Låt kompotten svalna. Timer hittar du här: 10 minuter.

  4. Fyllning

  5. 3

    Vispa grädde och färskost fluffigt med elvisp. Tillsätt resterande ingredienser och vispa lite till. Fördela fyllningen i valfria skålar eller glas och varva med kaksmulorna och fyllningen. Avsluta med att toppa med rabarberkompotten.

Kommentarer (2)

Skriv en kommentar

5 out of 5 stars

Underbart gott!

Marie

Vad kul att höra! Tack för din kommentar

Andreas