LCHF Rabarber cheesecake i glas
Gör så här
-
1
Blanda rumsvarmt smör med mandelmjöl, kardemumma och sötning. Bred ut blandningen på en plåt klädd med bakplåtspapper, cirka 0,5-1 cm tjock. Grädda i ugnen vid 175 grader i 7-8 minuter tills den har fått en fin färg. Låt sedan svalna.
-
2
Skär rabarbern i cirka 2 cm breda bitar och lägg i en kastrull. Koka upp på svag värme. Rabarbern avger mycket vätska av värmen. Rör om lite då och då. Låt koka i cirka 10 minuter tills rabarbern är mjuk. Låt kompotten svalna. Timer hittar du här: 10 minuter.
-
3
Vispa grädde och färskost fluffigt med elvisp. Tillsätt resterande ingredienser och vispa lite till. Fördela fyllningen i valfria skålar eller glas och varva med kaksmulorna och fyllningen. Avsluta med att toppa med rabarberkompotten.
Kardemummasmulor
Rabarberkompott
Fyllning
Kommentarer (2)
5 out of 5 stars
Marie
Andreas