LCHF matjesilltårta utan gelatin
Gör så här
-
1
Mixa brödet till smulor och tillsätt smält smör, gärna brynt, och blanda väl. Bred ut massan i botten och lite upp på kanterna i en form med 24 cm i diameter. Låt stå kallt i kylen i cirka 30 minuter.
-
2
Koka ägget i några minuter (se nedan för önskad äggkonsistens). Hacka matjessill, gräslök och ägg fint i små bitar. Riv sedan löken fint på ett rivjärn eller hacka den i små bitar.
-
3
Vispa ihop crème fraîche och färskost i cirka 2-3 minuter eller tills det har tjocknat. Hacka gräslöken, cirka 50 gram eller 1 kruka, och tillsätt den tillsammans med de resterande ingredienserna i bunken. Bred ut över botten och ställ kallt i kylen innan garnering och servering så att det får sätta sig, cirka 1-2 timmar eller helst över natten.
-
4
Garnera tårtan med till exempel kokta skivade ägg, gräslök och rödlök. Efter garneringen ska tårtan placeras i kylen fram till servering.
Botten
Fyllningen