Supergod lchf vänlig och glutenfri Silltårta, passar perfekt att servera på midsommarbuffén
Den här silltårtan är gjord utan gelatin eller annan stabiliserande ingrediens vilket innebär att den blir svår att skära om man inte låter den stå i kylen i några timmar eller helst över natten.
Mixa brödet till smulor Tillsätt smält smör och blanda väl. Bred massan i botten och lite upp på kanterna i en form 24 cm. Låt stå kallt i kyl
Koka ägget några minuter [Se nedan beroende på hur du vill ha äggens kostenhetens) Hacka Matjessill,gräslök och ägg fint i små bitar. Riv sedan löken fint på ett rivjärn. Blanda alla ingredienser till en smet i en bunke och bre över botten. Ställ kalt i kylen innan garnering och servering
Garnering tårtan med T.e.x kokta skivade ägg, gräslök och rödlök efter garnering ska tårtan placeras i kylen tills servering.
Koktider för ägg
Tabell kommer i från receptfavoriter
Tillagningssätt | Löskokt | Krämig gula | Hårdkokt |
Ägg som kokas upp i kallt vatten | 2-3 minuter | 5-6 minuter | 8-9 minuter |
Ägg som läggs i sjudande/kokande vatten | 4-5 minuter | 8-9 minuter | 10-11 minuter |
Ingredienser
Instruktioner
Mixa brödet till smulor Tillsätt smält smör och blanda väl. Bred massan i botten och lite upp på kanterna i en form 24 cm. Låt stå kallt i kyl
Koka ägget några minuter [Se nedan beroende på hur du vill ha äggens kostenhetens) Hacka Matjessill,gräslök och ägg fint i små bitar. Riv sedan löken fint på ett rivjärn. Blanda alla ingredienser till en smet i en bunke och bre över botten. Ställ kalt i kylen innan garnering och servering
Garnering tårtan med T.e.x kokta skivade ägg, gräslök och rödlök efter garnering ska tårtan placeras i kylen tills servering.