FörfattareAndreas Domeij
SvårighetNybörjare

Supergod lchf vänlig och glutenfri Silltårta, passar perfekt att servera på midsommarbuffén
Den här silltårtan är gjord utan gelatin eller annan stabiliserande ingrediens vilket innebär att den blir svår att skära om man inte låter den stå i kylen i några timmar  eller helst över natten. 

TweetSparaDela med sigDela med sigBigOven

Portioner10 Portioner
Förberdelse10 minuterTillagningstid40 minuterTotal Tid50 minuter
( Tänk på att silltårtan behöver stå i kylen i några timmar )

Botten
Fyllning
Toppning

Botten
1

Mixa brödet till smulor Tillsätt smält smör och blanda väl. Bred massan i botten och lite upp på kanterna i en form 24 cm. Låt stå kallt i kyl

Fyllningen
2

Koka ägget några minuter [Se nedan beroende på hur du vill ha äggens kostenhetens) Hacka Matjessill,gräslök och ägg fint i små bitar. Riv sedan löken fint på ett rivjärn. Blanda alla ingredienser till en smet i en bunke och bre över botten. Ställ kalt i kylen innan garnering och servering

3

Garnering tårtan med T.e.x kokta skivade ägg, gräslök och rödlök efter garnering ska tårtan placeras i kylen tills servering.

         


Koktider för ägg

Tabell kommer i från receptfavoriter

Tillagningssätt Löskokt Krämig gula Hårdkokt
Ägg som kokas upp i kallt vatten 2-3 minuter 5-6 minuter 8-9 minuter
Ägg som läggs i sjudande/kokande vatten 4-5 minuter 8-9 minuter 10-11 minuter

 

Ingredienser

Botten
Fyllning
Toppning

Vägbeskrivning

Botten
1

Mixa brödet till smulor Tillsätt smält smör och blanda väl. Bred massan i botten och lite upp på kanterna i en form 24 cm. Låt stå kallt i kyl

Fyllningen
2

Koka ägget några minuter [Se nedan beroende på hur du vill ha äggens kostenhetens) Hacka Matjessill,gräslök och ägg fint i små bitar. Riv sedan löken fint på ett rivjärn. Blanda alla ingredienser till en smet i en bunke och bre över botten. Ställ kalt i kylen innan garnering och servering

3

Garnering tårtan med T.e.x kokta skivade ägg, gräslök och rödlök efter garnering ska tårtan placeras i kylen tills servering.

LCHF matjesilltårta utan gelatin
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 0 Average: 0]