LCHF Smörgåstårta
Gör så här
-
1
Gör brödet enligt receptet för smörgåstårta, och dubbla satsen. Detta recept ger två mindre smörgåstårtor. Följ alla instruktioner noggrant och bred ut smeten jämnt och ganska platt.
-
2
Hacka rödlöken fint eller riv den på den fina sidan av rivjärnet. Låt räkorna rinna av eller krama ur dem med en bit hushållspapper så att överflödig vätska försvinner. Blanda sedan ihop alla ingredienser till fyllningen.
-
3
Placera en av bottnarna på en tallrik, tillsätt sedan halva mängden fyllning ovanpå den och lägg på nästa botten. Se till att fyllningen är jämnt fördelad, eller använd en slickepott för att jämna ut fyllningen runt tårtan.
-
4
Blanda crème fraîche med pepparrotsvisp och bred ut hälften av blandningen tunt och jämnt över tårtan. Skala gurkan och skär 2-3 långa skivor med en osthyvel. Klä in sidorna runt tårtan med gurkskivorna. Börja sedan garnera med räkor, crème fraîche, rom, rädisor, kokt ägg och gräslök, eller välj det som du tycker blir fint och passar dina smaker.