LCHF matjesilltårta utan gelatin

Publicerad 2020-06-18
Uppdaterad 2024-03-25
11
Supergod lchf vänlig och glutenfri silltårta, passar perfekt att servera på midsommarbuffén eller på högtider så som jul och påsk den här silltårtan är gjord utan gelatin eller annan stabiliserande ingrediens vilket innebär att den ibland kan vara svår att skära så jag rekommenderar att göra den kvällen innan servering.
Ingredienser 12
Svårighet: Lätt
50 min

Ingredienser

10 Portioner

Fyllning

Toppning

Botten

Gör så här

  Botten

 1. 1

  Mixa brödet till smulor och tillsätt smält smör, gärna brynt, och blanda väl. Bred ut massan i botten och lite upp på kanterna i en form med 24 cm i diameter. Låt stå kallt i kylen i cirka 30 minuter.

 2. Fyllningen

 3. 2

  Koka ägget i några minuter (se nedan för önskad äggkonsistens). Hacka matjessill, gräslök och ägg fint i små bitar. Riv sedan löken fint på ett rivjärn eller hacka den i små bitar.

 4. 3

  Vispa ihop crème fraîche och färskost i cirka 2-3 minuter eller tills det har tjocknat. Hacka gräslöken, cirka 50 gram eller 1 kruka, och tillsätt den tillsammans med de resterande ingredienserna i bunken. Bred ut över botten och ställ kallt i kylen innan garnering och servering så att det får sätta sig, cirka 1-2 timmar eller helst över natten.

 5. 4

  Garnera tårtan med till exempel kokta skivade ägg, gräslök och rödlök. Efter garneringen ska tårtan placeras i kylen fram till servering.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar