LCHF matjesilltårta utan gelatin
Gör så här
-
1
Mixa brödet till smulor och tillsätt smält smör, gärna brynt, och blanda väl. Tryck ut massan i botten och lite upp på kanterna i en form med 24 cm i diameter. Låt stå kallt i kylen i minst 30 minuter före du häller i fyllningen eller när "degen" bara har satt sig.
-
2
Koka äggen så att det blir hårdkokt, lägg det i vattenbad och skala det. Hacka matjessill i mindre bitar, finhacka gräslök och rödlök, samt grovhacka äggen.
-
3
Vispa ihop crème fraîche i cirka 6 minuter, eller tills den blir krämig, fluffig och tjocknar lite som "vispad grädde". Tillsätt färskosten och vispa ytligare 2-3 minuter eller tills allt har tjocknat. Hacka gräslöken, cirka 50 gram eller 1 kruka, och tillsätt den tillsammans med de resterande ingredienserna i bunken smaka av med lite peppar om du vill. Bred ut över botten och ställ kallt i kylen innan garnering och servering så att det får sätta sig, cirka 1-2 timmar eller helst över natten.
-
4
Garnera tårtan med till exempel kokta skivade ägg, gräslök och rödlök. Efter garneringen ska tårtan placeras i kylen fram till servering.
Botten
Fyllningen
Kommentarer (3)
5 out of 5 stars
Eric Jones
5 out of 5 stars
Eric Jones
5 out of 5 stars
Eric Jones