LCHF matjesilltårta utan gelatin
Tänk på att du i vissa fall kan behöva justera tillagningstiden, då mängden för ingredienserna har ändrats.
Fyllning
Toppning
Botten
Gör så här
-
1
Mixa brödet till smulor och tillsätt smält smör, gärna brynt, och blanda väl. Tryck ut massan i botten och lite upp på kanterna i en form med 24 cm i diameter. Låt stå kallt i kylen i minst 30 minuter före du häller i fyllningen eller när "degen" bara har satt sig.
-
2
Koka äggen så att det blir hårdkokt, lägg det i vattenbad och skala det. Hacka matjessill i mindre bitar, finhacka gräslök och rödlök, samt grovhacka äggen.
-
3
Vispa ihop crème fraîche i cirka 6 minuter, eller tills den blir krämig, fluffig och tjocknar lite som "vispad grädde". Tillsätt färskosten och vispa ytligare 2-3 minuter eller tills allt har tjocknat. Hacka gräslöken, cirka 50 gram eller 1 kruka, och tillsätt den tillsammans med de resterande ingredienserna i bunken smaka av med lite peppar om du vill. Bred ut över botten och ställ kallt i kylen innan garnering och servering så att det får sätta sig, cirka 1-2 timmar eller helst över natten.
-
4
Garnera tårtan med till exempel kokta skivade ägg, gräslök och rödlök. Efter garneringen ska tårtan placeras i kylen fram till servering.
Botten
Fyllningen
Kommentarer (0)
Du kanske också gillar
Vanliga frågor om LCHF matjesilltårta utan gelatin
Hur lång tid tar det att laga LCHF matjesilltårta utan gelatin?
Det tar totalt 50 minuter att laga LCHF matjesilltårta utan gelatin. Förberedelserna tar cirka 15 minuter och tillagningen tar ungefär 35 minuter.
Hur många portioner ger receptet LCHF matjesilltårta utan gelatin?
Detta recept ger 10 portioner. Du kan enkelt justera mängderna genom att använda portionskalkylatorn på receptsidan.
Är LCHF matjesilltårta utan gelatin glutenfritt?
LCHF matjesilltårta utan gelatin innehåller gluteninnehållande ingredienser som Franskt kryddbröd. För att göra receptet glutenfritt kan du byta ut dessa mot glutenfria alternativ.
Vilka ingredienser behöver jag till LCHF matjesilltårta utan gelatin?
De huvudsakliga ingredienserna i LCHF matjesilltårta utan gelatin är: Brynt Smör , Franskt kryddbröd, Cream fraiche , Färskost , Matjessill. Se hela ingredienslistan på receptsidan för exakta mängder och alla ingredienser.
Kan jag frysa LCHF matjesilltårta utan gelatin?
De flesta rätter går att frysa, men kvaliteten kan variera. LCHF matjesilltårta utan gelatin håller sig färsk i kylskåp i 3-4 dagar.
Vilka näringsämnen innehåller LCHF matjesilltårta utan gelatin?
LCHF matjesilltårta utan gelatin är ett LCHF-recept som är lågt i kolhydrater och högt i fett och protein. Varje portion innehåller uppskattningsvis 8g kolhydrater, vilket gör det perfekt för dig som följer en ketogen eller LCHF-diet.