LCHF Tiramisu

Publicerad 2020-06-10
Uppdaterad 2023-05-10
2
Glutenfri och lchf vänlig tiramisu som smakar så gott och är väldigt likt originalet jag rekommenderar att göra den kvällen innan så att tiramisun får stå och dra sig i kylen över natten.
Ingredienser 13
Svårighet: Lätt
45 min

Ingredienser

10 Portioner

Botten

Fyllnig

Gör så här

    Botten

  1. 1

    Vispa smör och sötning tills det blir poröst. Tillsätt sedan äggen tillsammans med grädden och vispa några minuter till.

  2. 2

    Blanda ner de torra ingredienserna till en jämn smet. Bred ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen på 180 grader i 20-25 minuter eller tills botten har fått en fin färg.

  3. Fyllnig

  4. 3

    Vispa äggulorna tillsammans med sötningsmedel i ett vattenbad över låg värme, under konstant omrörning, tills smeten tjocknar något, vilket tar cirka 7-10 minuter.

  5. 4

    Ta bort från värmen och vispa äggulorna i en bunke med elvisp tills de har tjocknat lite. I en annan skål, vispa grädden fluffig. Tillsätt mascarponen till äggulorna och vispa tills det blir fluffigt, blanda sedan ner mascarponeblandningen i den vispade grädden.

  6. Motering

  7. 5

    Dela kakan i två delar längs med långsidan. Blanda kaffet med mandellikören i en skål och häll sedan över blandningen över kakan.

  8. 6

    Lägg en del av kakan som botten och toppa med mascarponekrämen. Lägg över den andra delen av botten och toppa med resterande kräm. Pudra över kakao och placera i kylskåpet före servering.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar