LCHF Tiramisu

Publicerad 2020-06-10
Uppdaterad 2023-05-10
2
Glutenfri och lchf vänlig tiramisu som smakar så gott och är väldigt likt originalet jag rekommenderar att göra den kvällen innan så att tiramisun får stå och dra sig i kylen över natten.
Ingredienser 13
Svårighet: Lätt
45 min

Ingredienser

10 Portioner

Botten

Fyllnig

Gör så här

  Botten

 1. 1

  Vispa smör och sötning tills det blir poröst. Tillsätt sedan äggen tillsammans med grädden och vispa några minuter till.

 2. 2

  Blanda ner de torra ingredienserna till en jämn smet. Bred ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen på 180 grader i 20-25 minuter eller tills botten har fått en fin färg.

 3. Fyllnig

 4. 3

  Vispa äggulorna tillsammans med sötningsmedel i ett vattenbad över låg värme, under konstant omrörning, tills smeten tjocknar något, vilket tar cirka 7-10 minuter.

 5. 4

  Ta bort från värmen och vispa äggulorna i en bunke med elvisp tills de har tjocknat lite. I en annan skål, vispa grädden fluffig. Tillsätt mascarponen till äggulorna och vispa tills det blir fluffigt, blanda sedan ner mascarponeblandningen i den vispade grädden.

 6. Motering

 7. 5

  Dela kakan i två delar längs med långsidan. Blanda kaffet med mandellikören i en skål och häll sedan över blandningen över kakan.

 8. 6

  Lägg en del av kakan som botten och toppa med mascarponekrämen. Lägg över den andra delen av botten och toppa med resterande kräm. Pudra över kakao och placera i kylskåpet före servering.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar