LCHF Tiramisu
Gör så här
-
1
Vispa smör och sötning tills det blir poröst. Tillsätt sedan äggen tillsammans med grädden och vispa några minuter till.
-
2
Blanda ner de torra ingredienserna till en jämn smet. Bred ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen på 180 grader i 20-25 minuter eller tills botten har fått en fin färg.
-
3
Vispa äggulorna tillsammans med sötningsmedel i ett vattenbad över låg värme, under konstant omrörning, tills smeten tjocknar något, vilket tar cirka 7-10 minuter.
-
4
Ta bort från värmen och vispa äggulorna i en bunke med elvisp tills de har tjocknat lite. I en annan skål, vispa grädden fluffig. Tillsätt mascarponen till äggulorna och vispa tills det blir fluffigt, blanda sedan ner mascarponeblandningen i den vispade grädden.
-
5
Dela kakan i två delar längs med långsidan. Blanda kaffet med mandellikören i en skål och häll sedan över blandningen över kakan.
-
6
Lägg en del av kakan som botten och toppa med mascarponekrämen. Lägg över den andra delen av botten och toppa med resterande kräm. Pudra över kakao och placera i kylskåpet före servering.
Botten
Fyllnig
Motering