Smörgåstårta botten

Publicerad 2022-07-19
Uppdaterad 2023-05-10
1
Vankas det smörgåstårta nu till midsommar kanske? att göra denna fantastiska klassiker helt lchf vänlig funkar utmärkt och kräver inte mycket av din tid detta brödet funkar även bra till frukost som godast blir det att rosta brödet
Ingredienser 10
Svårighet: Lätt
15 min

Ingredienser

3 Portioner

Gör så här

  1. 1

    Vispa lätt ihop ägg, vattnet och oljan tillsätt sedan resterande ingredienser till brödet som bildar smörgåstårtans botten.

  2. 2

    Blanda ihop till en deg låt degen “svälla” ca 2-3 minuter. Dela upp smeten i två ta fram en bit bakplåtspapper som du lägger på 2 st mindre tallrikar. Bred ut smeten till två runda bottnar som är ca 10-12 cm vilket vanligtvis motsvarar en "liten talrik" i storlek du får du den. Botten kommer att blir högre så gör den ej för tjock eller för tunn så följ mina vägledningar så gott som det går.

  3. 3

    Micra botten/brödet 1 min 30 sekunder eller tills botten ej är degig, ta bort botten från tallriken så att den snabbare svalnar (mindre fukt blir även kvar ). mikra den andra botten på samma tid

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar