Grekisk sallad med kapris och oliver
Gör så här
-
1
Tvätta grönsakerna och skiva rödlöken i tunna skivor.
-
2
Skär/skiva gurka, paprika och tomater i jämnstora bitar.
-
3
Kärna ur oliverna om de har kärnor och dela dem sedan på mitten.
-
4
Blanda gurka, tomat, paprika och rödlök på ett fat tillsammans med oliver.
-
5
Toppa med en hel eller halv bit fetaost och strö över oregano.
-
6
Salta, peppra och ringla över en god olivolja samt vinägern. Strö även över kaprisen.
Kommentarer (0)
Du kanske också gillar
Vanliga frågor om Grekisk sallad med kapris och oliver
Hur lång tid tar det att laga Grekisk sallad med kapris och oliver?
Det tar totalt 15 minuter att laga Grekisk sallad med kapris och oliver. Förberedelserna tar cirka 5 minuter och tillagningen tar ungefär 11 minuter.
Hur många portioner ger receptet Grekisk sallad med kapris och oliver?
Detta recept ger 2 portioner. Du kan enkelt justera mängderna genom att använda portionskalkylatorn på receptsidan.
Är Grekisk sallad med kapris och oliver glutenfritt?
Grekisk sallad med kapris och oliver verkar vara glutenfritt baserat på ingredienserna, men kontrollera alltid etiketter på förpackade produkter för att vara säker. Perfekt för dig som undviker gluten.
Vilka ingredienser behöver jag till Grekisk sallad med kapris och oliver?
De huvudsakliga ingredienserna i Grekisk sallad med kapris och oliver är: Kvisttomater , Gurka , Grön paprika , Rödlök, Kalamataoliver. Se hela ingredienslistan på receptsidan för exakta mängder och alla ingredienser.
Kan jag frysa Grekisk sallad med kapris och oliver?
De flesta rätter går att frysa, men kvaliteten kan variera. Grekisk sallad med kapris och oliver håller sig färsk i kylskåp i 3-4 dagar.
Vilka näringsämnen innehåller Grekisk sallad med kapris och oliver?
Grekisk sallad med kapris och oliver är ett LCHF-recept som är lågt i kolhydrater och högt i fett och protein. Varje portion innehåller uppskattningsvis 8g kolhydrater, vilket gör det perfekt för dig som följer en ketogen eller LCHF-diet.