Världens Godaste Shrimp saganaki*
Gör så här
-
1
Ta fram räknorna i god tid så att de hinner tina. Låt dem tina långsamt i kylen dagen innan de ska användas.
-
2
Hacka löken och vitlöken fint.
-
3
Hetta upp olja och smör i en kastrull eller stor stekpanna. Lägg i löken och vitlöken och stek tills mjuk, ungefär 3 minuter. Tillsätt sedan tomatpurén och fräs den ytterligare 2-3 minuter.
-
4
Tillsätt Metaxa och låt den reducera till hälften.
-
5
Finhacka den färska oreganon samt persiljan om du inte använder den fryst.
-
6
Tillsätt alla ingredienser, förutom räkorna, och låt såsen sjuda/småkoka i cirka 20-40 minuter. Den blir godare ju längre den får koka, men om du har begränsat med tid är 20 minuter tillräckligt.
-
7
Skala räkorna medan såsen sjuder.
-
8
Ställ in ugnen på 225 grader varmluft
-
9
Häll såsen i en ugnsfast form. Lägg i räkorna och toppa med den rivna eller smulade osten.
-
10
Gratinera i cirka 8–10 minuter, eller tills osten har fått en fin färg och räkorna är genomvarma.
Kommentarer (0)
Du kanske också gillar
Vanliga frågor om Världens Godaste Shrimp saganaki*
Hur lång tid tar det att laga Världens Godaste Shrimp saganaki*?
Det tar totalt 65 minuter att laga Världens Godaste Shrimp saganaki*. Förberedelserna tar cirka 20 minuter och tillagningen tar ungefär 46 minuter.
Hur många portioner ger receptet Världens Godaste Shrimp saganaki*?
Detta recept ger 4 portioner. Du kan enkelt justera mängderna genom att använda portionskalkylatorn på receptsidan.
Är Världens Godaste Shrimp saganaki* glutenfritt?
Världens Godaste Shrimp saganaki* innehåller gluteninnehållande ingredienser som Soja. För att göra receptet glutenfritt kan du byta ut dessa mot glutenfria alternativ.
Vilka ingredienser behöver jag till Världens Godaste Shrimp saganaki*?
De huvudsakliga ingredienserna i Världens Godaste Shrimp saganaki* är: Körsbärstomater på burk, finhackad Solovitlök, Gul lök, Tomatpure, Soja. Se hela ingredienslistan på receptsidan för exakta mängder och alla ingredienser.
Kan jag frysa Världens Godaste Shrimp saganaki*?
De flesta rätter går att frysa, men kvaliteten kan variera. Världens Godaste Shrimp saganaki* håller sig färsk i kylskåp i 3-4 dagar.
Vilka näringsämnen innehåller Världens Godaste Shrimp saganaki*?
Världens Godaste Shrimp saganaki* är ett LCHF-recept som är lågt i kolhydrater och högt i fett och protein. Varje portion innehåller uppskattningsvis 8g kolhydrater, vilket gör det perfekt för dig som följer en ketogen eller LCHF-diet.