Bästa LCHF Moussakan
Gör så här
-
1
Skiva löken tunt, gärna med en mandolin.
-
2
Stek löken långsamt i smör och lite olja i en stekpanna på medelvärme tills den blir mjuk, cirka 15-20 minuter. Löken bör få en brun färg. Rör om då och då.
-
3
Stek färsen tills den är genomstekt. Tillsätt vitlöken och tomatpurén och låt dem fräsa i cirka 2 minuter. Tillsätt sedan alla kryddor och fräs ytterligare i cirka 2 minuter.
-
4
Tillsätt de återstående ingredienserna och låt allt puttra ihop i cirka 15-20 minuter.
-
5
Skiva auberginen tunt och stek skivorna i lite smör på medelvärme tills de blir gyllene på båda sidorna.
-
6
Lägg de fräsande stekta skivorna på en tallrik åt sidan.
-
7
Värm upp färskosten och crème fraichen. Rör sedan ner den rivna osten samt tillsätt kryddorna.
-
8
Placera en ugnsform på arbetsytan och börja med att varva ostsås, aubergineskivor och köttfärssås. Avsluta med ett lager ostsås och strö över resten av den rivna osten. Gratinera i ugnen i ungefär 30 minuter.
lammfärssåsen
Aubergine
Ostsåsen
Ihopsättnig
Kommentarer (2)
3 out of 5 stars
Pia
Andreas