Bästa LCHF Moussakan
Gör så här
-
1
Skiva löken tunt gärna med mandolin.
-
2
Stek sedan löken sakta i smör och lite oljan i en stekpanna, tills den blir mjuk på medelvärme, ca 15-20 minuter. Löken ska få en brun färg. Rör om då och då.
-
3
Fräs färsen genomstekt. Ha i vitlöken + tomatpurén och låt fräsa ca 2 minuter: Ha i alla kryddor och fräs ytterligare i ca 2 minuter.
-
4
Ha i resterande ingredienser och låt puttra ihop ca 15-20 minuter.
-
5
Skiva Aubergine tunt och stek skivorna i lite smör på medelvärme gyllene på båda sidorna.
-
6
Lägg det fräsig stekta skivorna på en tallrik åt sidan.
-
7
Värm upp färskosten + crème fraiche. Rör sedan ner rivna osten samt ha i kryddorna.
-
8
Ta fram en ugnsform och varva ostsås, aubergineskivor och köttfärssås. Toppa med ostsås och resten av den rivna osten. Gratinera i ugn i ca 30 min.
lammfärssåsen
Aubergine
Ostsåsen
Ihopsättnig