Shrimp Saganaki
Gör så här
-
1
Ta fram räkorna i god tid så att dom hinner tina
-
2
Sätt ugnen på 220 grader. Hetta upp oljan eller smör i en kastrull eller stor stekpanna. Tillsätt lök och vitlök och stek tills den mjuknat, cirka 3 minuter, tillsätt tomatpurén och fräs den ytligare 2-3 minuter.
-
3
Hacka persiljan fint, rör ner körsbärstomaterna, oregano, paprika pulver den hackade persiljan, vin, grädde, färskost sambalolek ,fiskfond, sötning typ fibersirap eller annat sockerfritt alternativ och soja. Sjud såsen i 10 min på låg värme.
-
4
Skala räkorna under tiden såsen sjuder
-
5
Smaka av med peppar, lite cayeppeppar och eventuellt salt. Var försiktig då sojan bidrar med salthet . Ta bort från värmen. Häll i ugnsfast form, lägg i räkorna och toppa med osten som du river eller smular
-
6
Gratinera i ca 10-15 minuter eller tills osten har fått fin färg
Instruktioner