Shrimp Saganaki
Shrimp Saganaki
Publicerad 2020-05-07
Uppdaterad 2023-05-10
5
Denna fantastik goda räkrätt med influenser av grekland passar till både festliga tillfällen samt som vardagsmiddag. Såsen är bland annat gräddbaserad men kan varieras efter allergi och tycke. Så som att använda kokosmjölk istället för mejeri produkter i såsen. Serveras med valfritt bröd eller kan funka som förrätt
Gör så här
-
1
Ta fram räkorna i god tid så att de hinner tina.
-
2
Hetta upp olja eller smör i en kastrull eller stor stekpanna. Tillsätt lök och vitlök och stek dem tills de mjuknat, cirka 3 minuter. Ha sedan i tomatpurén och fräs den ytterligare 2-3 minuter.
-
3
Tillsätt vinet och låt det koka in till hälften.
-
4
Tillsätt samtliga ingredienser och låt såsen sjuda/småkoka i cirka 10 minuter.
-
5
Skala räkorna medan såsen sjuder.
-
6
Ställ in ugnen på 220 grader.
-
7
Smaka av med peppar, lite cayennepeppar och eventuellt salt. Var försiktig, då sojan bidrar med salthet. Ta bort från värmen. Häll i en ugnsfast form, lägg i räkorna och toppa med osten som du river eller smular.
-
8
Gratinera i cirka 8–10 minuter eller tills osten har fått en fin färg.
Instruktioner