Shrimp Saganaki

Publicerad 2020-05-07
Uppdaterad 2022-12-31
1
Denna fantastik goda räkrätt med influenser av grekland passar till både festliga tillfällen samt som vardagsmiddag. Såsen är bland annat gräddbaserad men kan varieras efter allergi och tycke. Så som att använda kokosmjölk istället för mejeri produkter i såsen. Serveras med valfritt bröd eller kan funka som förrätt
Ingredienser 18
Svårighet: Medel
35 min

Ingredienser

4 Portioner

Kryddor

Övrigt

Gör så här

    Instruktioner

  1. 1

    Ta fram räkorna i god tid så att dom hinner tina

  2. 2

    Sätt ugnen på 220 grader. Hetta upp oljan eller smör i en kastrull eller stor stekpanna. Tillsätt lök och vitlök och stek tills den mjuknat, cirka 3 minuter, tillsätt tomatpurén och fräs den ytligare 2-3 minuter.

  3. 3

    Hacka persiljan fint, rör ner körsbärstomaterna, oregano, paprika pulver den hackade persiljan, vin, grädde, färskost sambalolek ,fiskfond, sötning typ fibersirap eller annat sockerfritt alternativ och soja. Sjud såsen i 10 min på låg värme.

  4. 4

    Skala räkorna under tiden såsen sjuder

  5. 5

    Smaka av med peppar, lite cayeppeppar och eventuellt salt. Var försiktig då sojan bidrar med salthet . Ta bort från värmen. Häll i ugnsfast form, lägg i räkorna och toppa med osten som du river eller smular

  6. 6

    Gratinera i ca 10-15 minuter eller tills osten har fått fin färg