FörfattareAndreas Domeij
SvårighetsgradNybörjare

Dessa Sockerfria och glutenfria Valnötsrutor smakar så gott dom kräver inte så mycket ansträngning.Passar prefekt att äta till fikat

TweetSparaDela med sigDela med sigBigOven

Portioner 10 portioner
Förberedelsetid15 minuterTillagningstid30 minuterTotal tid45 minuter

Botten
Valnöts fyllning

Botten
1

Sätt ugnen på 180 gr

2

Mixa mandelmjöl, rumsvarmt smör och sötningsmedel i en matberedare tills de har blivit en jämn deg.

3

Tryck ut degen i en from ca 24 x 16 cm grädda till den får fin färg ca 15-20 min

Valnöts fyllning
4

Smält smör och sötningsmedel i en kastrull låt små koka några minuter

5

Tillsätt grädden och låt puttra lite till

6

Hacka valnötterna i grova bitar lägg nötterna över mandelbotten

7

Rör ner 2 st ägg i kastrullen och häll över valnötterna. Ställ sedan in i ugnen cirka 30 minuter. Låt svalna minst 30–60 min före servering

Kategori

Ingredienser

Botten
Valnöts fyllning

Instruktioner

Botten
1

Sätt ugnen på 180 gr

2

Mixa mandelmjöl, rumsvarmt smör och sötningsmedel i en matberedare tills de har blivit en jämn deg.

3

Tryck ut degen i en from ca 24 x 16 cm grädda till den får fin färg ca 15-20 min

Valnöts fyllning
4

Smält smör och sötningsmedel i en kastrull låt små koka några minuter

5

Tillsätt grädden och låt puttra lite till

6

Hacka valnötterna i grova bitar lägg nötterna över mandelbotten

7

Rör ner 2 st ägg i kastrullen och häll över valnötterna. Ställ sedan in i ugnen cirka 30 minuter. Låt svalna minst 30–60 min före servering

Valnötsrutor
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 0 Average: 0]