Valnötsrutor
Valnötsrutor
Publicerad 2020-09-07
Uppdaterad 2023-05-10
1
Dessa sockerfria och glutenfria valnötsrutor smakar så gott dom kräver inte så mycket ansträngning.passar prefekt att äta till fikat
Gör så här
-
1
Ställ in ugnen på 180 grader.
-
2
Blanda mandelmjöl, rumsvarmt smör och sötningsmedel i en matberedare tills det blir en jämn deg.
-
3
Tryck ut degen i en form som är cirka 24 x 16 cm. Grädda tills den får en fin färg, ungefär 15-20 minuter.
-
4
Smält smör och sötningsmedel i en kastrull och låt det småkoka några minuter.
-
5
Tillsätt grädden och låt den puttra lite till.
-
6
Hacka valnötterna i grova bitar och lägg nötterna över mandelbotten.
-
7
Rör ner två ägg i kastrullen och häll i valnötterna. Ställ sedan in i ugnen i cirka 30 minuter. Låt svalna i minst 30–60 minuter före servering.
Botten
Valnöts fyllning