Valnötsrutor
Valnötsrutor
Publicerad 2020-09-07
Uppdaterad 2022-12-31
Dessa sockerfria och glutenfria valnötsrutor smakar så gott dom kräver inte så mycket ansträngning.passar prefekt att äta till fikat
Gör så här
-
1
Sätt ugnen på 180 gr
-
2
Mixa mandelmjöl, rumsvarmt smör och sötningsmedel i en matberedare tills de har blivit en jämn deg
-
3
Tryck ut degen i en from ca 24 x 16 cm grädda till den får fin färg ca 15-20 min
-
4
Smält smör och sötningsmedel i en kastrull låt små koka några minuter
-
5
Tillsätt grädden och låt puttra lite till
-
6
Hacka valnötterna i grova bitar lägg nötterna över mandelbotten
-
7
Rör ner 2 st ägg i kastrullen och häll över valnötterna. Ställ sedan in i ugnen cirka 30 minuter. Låt svalna minst 30–60 min före servering
Botten
Valnöts fyllning