Valnötsrutor

2020-09-07
Dessa sockerfria och glutenfria valnötsrutor smakar så gott dom kräver inte så mycket ansträngning.passar prefekt att äta till fikat
Ingredienser 10
Svårighet: Lätt
45 min

Ingredienser

10 Portioner

Botten

Valnöts fyllning

Gör så här

    Botten

  1. 1

    Sätt ugnen på 180 gr

  2. 2

    Mixa mandelmjöl, rumsvarmt smör och sötningsmedel i en matberedare tills de har blivit en jämn deg

  3. 3

    Tryck ut degen i en from ca 24 x 16 cm grädda till den får fin färg ca 15-20 min

  4. Valnöts fyllning

  5. 4

    Smält smör och sötningsmedel i en kastrull låt små koka några minuter

  6. 5

    Tillsätt grädden och låt puttra lite till

  7. 6

    Hacka valnötterna i grova bitar lägg nötterna över mandelbotten

  8. 7

    Rör ner 2 st ägg i kastrullen och häll över valnötterna. Ställ sedan in i ugnen cirka 30 minuter. Låt svalna minst 30–60 min före servering