Valnötsrutor
Gör så här
-
1
Ställ in ugnen på 180 grader.
-
2
Blanda mandelmjöl, rumsvarmt smör och sötningsmedel i en matberedare tills det blir en jämn deg.
-
3
Tryck ut degen i en form som är cirka 24 x 16 cm. Grädda tills den får en fin färg, ungefär 15-20 minuter.
-
4
Smält smör och sötningsmedel i en kastrull och låt det småkoka några minuter.
-
5
Tillsätt grädden och låt den puttra lite till.
-
6
Hacka valnötterna i grova bitar och lägg nötterna över mandelbotten.
-
7
Rör ner två ägg i kastrullen och häll i valnötterna. Ställ sedan in i ugnen i cirka 30 minuter. Låt svalna i minst 30–60 minuter före servering.
Botten
Valnöts fyllning
Kommentarer (0)
Du kanske också gillar
Vanliga frågor om Valnötsrutor
Hur lång tid tar det att laga Valnötsrutor?
Det tar totalt 45 minuter att laga Valnötsrutor. Förberedelserna tar cirka 14 minuter och tillagningen tar ungefär 31 minuter.
Hur många portioner ger receptet Valnötsrutor?
Detta recept ger 10 portioner. Du kan enkelt justera mängderna genom att använda portionskalkylatorn på receptsidan.
Är Valnötsrutor glutenfritt?
Valnötsrutor verkar vara glutenfritt baserat på ingredienserna, men kontrollera alltid etiketter på förpackade produkter för att vara säker. Perfekt för dig som undviker gluten.
Vilka ingredienser behöver jag till Valnötsrutor?
De huvudsakliga ingredienserna i Valnötsrutor är: Mandelmjöl , Smör, Sötningsmedel , Salt, Smör. Se hela ingredienslistan på receptsidan för exakta mängder och alla ingredienser.
Kan jag frysa Valnötsrutor?
De flesta rätter går att frysa, men kvaliteten kan variera. Valnötsrutor håller sig färsk i kylskåp i 3-4 dagar.
Vilka näringsämnen innehåller Valnötsrutor?
Valnötsrutor innehåller ingredienser som Mandelmjöl vilket gör det högre i kolhydrater. Detta recept är inte lämpligt för en strikt LCHF- eller ketogen diet.