Valnötsrutor

Publicerad 2020-09-07
Uppdaterad 2023-05-10
1
Dessa sockerfria och glutenfria valnötsrutor smakar så gott dom kräver inte så mycket ansträngning.passar prefekt att äta till fikat
Ingredienser 10
Svårighet: Lätt
45 min

Ingredienser

10 Portioner

Valnöts fyllning

Botten

Gör så här

    Botten

  1. 1

    Ställ in ugnen på 180 grader.

  2. 2

    Blanda mandelmjöl, rumsvarmt smör och sötningsmedel i en matberedare tills det blir en jämn deg.

  3. 3

    Tryck ut degen i en form som är cirka 24 x 16 cm. Grädda tills den får en fin färg, ungefär 15-20 minuter.

  4. Valnöts fyllning

  5. 4

    Smält smör och sötningsmedel i en kastrull och låt det småkoka några minuter.

  6. 5

    Tillsätt grädden och låt den puttra lite till.

  7. 6

    Hacka valnötterna i grova bitar och lägg nötterna över mandelbotten.

  8. 7

    Rör ner två ägg i kastrullen och häll i valnötterna. Ställ sedan in i ugnen i cirka 30 minuter. Låt svalna i minst 30–60 minuter före servering.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar