LCHF Semmelkrans
Gör så här
-
1
Ta fram smöret så att det blir rumsvarmt, eller värm det snabbt i mikron på låg värme. Vispa det krämigt tillsammans med två sorter sötningsmedel, och tillsätt sedan en äggula i taget.
-
2
Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggvitorna fluffigt med en elvisp och tillsätt dem i smörsmeten. Blanda ner de torra ingredienserna och rör om till en jämn smet.
-
3
"Bröa" en sockerkaksform med smör och använd sedan pofiber eller mandelmjöl istället för ströbröd.
-
4
Häll smeten i formen och grädda i ugnen i cirka 20 minuter.
-
5
Ta ut formen och låt svalna. Lossa sedan kakan, toppa med vispad grädde, mandelmassa och rostade mandelspån.
-
6
Blanda samman alla ingredienser till en jämn massa.
-
7
Rosta mandelspån, cirka 1 matsked, i ugnen på 180 grader Celsius i cirka 8 minuter eller tills de har fått en fin färg.
-
8
Vispa grädden till den blir fluffig, toppa sedan kakan med den vispade grädden, mandelmassa och rostade mandelspån.
Kakan
Mandelmassa
Topping