LCHF Semmelkrans

Publicerad 2021-01-30
Uppdaterad 2023-05-10
1
2021 års gluten- och sockerfria semmelnyhet, en semmelkrans enklare och godare än att göra vanliga lchf semlor
Ingredienser 13
Svårighet: Lätt
45 min

Ingredienser

10 Bitar

Kakan

Mandelmassa

Topping

Gör så här

    Kakan

  1. 1

    Ta fram smöret så att det blir rumsvarmt, eller värm det snabbt i mikron på låg värme. Vispa det krämigt tillsammans med två sorter sötningsmedel, och tillsätt sedan en äggula i taget.

  2. 2

    Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggvitorna fluffigt med en elvisp och tillsätt dem i smörsmeten. Blanda ner de torra ingredienserna och rör om till en jämn smet.

  3. 3

    "Bröa" en sockerkaksform med smör och använd sedan pofiber eller mandelmjöl istället för ströbröd.

  4. 4

    Häll smeten i formen och grädda i ugnen i cirka 20 minuter.

  5. 5

    Ta ut formen och låt svalna. Lossa sedan kakan, toppa med vispad grädde, mandelmassa och rostade mandelspån.

  6. Mandelmassa

  7. 6

    Blanda samman alla ingredienser till en jämn massa.

  8. Topping

  9. 7

    Rosta mandelspån, cirka 1 matsked, i ugnen på 180 grader Celsius i cirka 8 minuter eller tills de har fått en fin färg.

  10. 8

    Vispa grädden till den blir fluffig, toppa sedan kakan med den vispade grädden, mandelmassa och rostade mandelspån.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar