Mandel och choklad rutor
Mandel och choklad rutor
Publicerad 2020-04-30
Uppdaterad 2023-05-10
1
Magiska mandel och choklad rutor med smak av brynt smör. Denna kaka passar lika bra till fikat som till efterrätt med lite vispad grädde.
Gör så här
-
1
Värm ugnen till 170 gr , smält smöret i en kastrull låt smöret bubbla upp ordentligt. Sväng runt kastrullen några gånger så att värmen fördelas jämnt. Efter 2–3 minuter börjar smöret färgas gyllenbrunt. Dra kastrullen åt sidan när smöret blir stilla och doftar nötigt.
-
2
Smörj en ugnssäker form 25 x 19 cm. Blanda alla torra ingredienser i en bunke väl .tillsätt ägg,smör och blanda väl tillsätt den hackade chokladen.
-
3
Häll ner smeten i formen och tryck ut smeten så att den är väl fördelad, grädda i mitten av ugnen i 15 till 20 min tills kakan är fast och har fått en gyllenbrun färg.
-
4
låt kakan svalna, skär sedan kakan i rutor (jag fick cirka 20 st). Hoppas kakan smakar