Mandel och choklad rutor
Mandel och choklad rutor
Publicerad 2020-04-30
Uppdaterad 2023-05-10
2
Magiska mandel och choklad rutor med smak av brynt smör. Denna kaka passar lika bra till fikat som till efterrätt med lite vispad grädde.
Gör så här
-
1
Värm ugnen till 170 grader. Smält smöret i en kastrull och låt det bubbla upp ordentligt. Sväng runt kastrullen några gånger så att värmen fördelas jämnt. Efter 2–3 minuter börjar smöret få en gyllenbrun färg. Dra åt sidan kastrullen när smöret blir stilla och doftar nötigt.
-
2
Smörj en ugnssäker form, 25 x 19 cm. Blanda alla torra ingredienser väl i en bunke. Tillsätt ägg och smör, och blanda väl. Tillsätt den hackade chokladen.
-
3
Häll smeten i formen och fördela den jämnt. Grädda i mitten av ugnen i 15 till 20 minuter tills kakan är fast och har fått en gyllene brun färg.
-
4
Låt kakan svalna och skär sedan kakan i rutor; jag fick cirka 20 stycken. Hoppas kakan smakar bra.