Torskrygg med ägg och persiljesås

Publicerad 2022-10-25
Uppdaterad 2024-03-25
1
En riktig husmanklassiker med härligt krämig och smakrik ägg och persiljesås gjord helt utan redning och mjöl tillsammans med Rimmad torsk gjord i ugnen blir magiskt gott. Servera gärna med en sallad och rostade grönsaker
Ingredienser 14
Svårighet: Medel
45 min

Ingredienser

4 Portioner

Ägg och persiljesås

Rimmlag

Fisk

Gör så här

    Rimmlagen

  1. 1

    Häll vattnet i en lagom stor bunke och tillsätt saltet. Vispa tills det löser sig och fördelas jämnt.

  2. 2

    Rimma fisken beroende på vilken tid du har, från 30 minuter till 2 timmar.

  3. Ägg och persiljesås

  4. 3

    Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull, så att vattnet precis täcker äggen. Låt vattnet koka upp utan lock och koka sedan äggen i cirka 8 minuter.

  5. 3

    Häll av vattnet och lägg äggen i kallt vatten. Låt dem svalna helt innan du skalar dem.

  6. 4

    Finhacka schalottenlöken och fräs den i smör på medelhög värme tills den blir glansig utan att få färg. Tillsätt färskost, grädde, riven pepparrot, buljongtärning och slutligen kryddorna.

  7. 5

    Låt småkoka i cirka 5 minuter tills såsen har börjat tjockna något. Smaka av med salt och lite vitpeppar.

  8. 6

    Hacka kruspersiljan fint och dela äggen i mindre bitar. Tillsätt dem i såsen. Sedan är den färdig!

  9. Fisken

  10. 7

    Sätt ugnen på 125 grader, över- och undervärme.

  11. 8

    Ta upp fisken ur rimlagen, lägg den i en ugnsfast form och tillaga fisken tills den når en temperatur på cirka 47–50 grader, vilket tar ungefär 15–18 minuter.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar