Torskrygg med ägg och persiljesås

Publicerad 2022-10-25
Uppdaterad 2024-03-25
1
En riktig husmanklassiker med härligt krämig och smakrik ägg och persiljesås gjord helt utan redning och mjöl tillsammans med Rimmad torsk gjord i ugnen blir magiskt gott. Servera gärna med en sallad och rostade grönsaker
Ingredienser 14
Svårighet: Medel
45 min

Ingredienser

4 Portioner

Ägg och persiljesås

Rimmlag

Fisk

Gör så här

    Rimmlagen

  1. 1

    Häll vattnet i en lagom stor bunke och tillsätt saltet. Vispa tills det löser sig och fördelas jämnt.

  2. 2

    Rimma fisken beroende på vilken tid du har, från 30 minuter till 2 timmar.

  3. Ägg och persiljesås

  4. 3

    Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull, så att vattnet precis täcker äggen. Låt vattnet koka upp utan lock och koka sedan äggen i cirka 8 minuter.

  5. 3

    Häll av vattnet och lägg äggen i kallt vatten. Låt dem svalna helt innan du skalar dem.

  6. 4

    Finhacka schalottenlöken och fräs den i smör på medelhög värme tills den blir glansig utan att få färg. Tillsätt färskost, grädde, riven pepparrot, buljongtärning och slutligen kryddorna.

  7. 5

    Låt småkoka i cirka 5 minuter tills såsen har börjat tjockna något. Smaka av med salt och lite vitpeppar.

  8. 6

    Hacka kruspersiljan fint och dela äggen i mindre bitar. Tillsätt dem i såsen. Sedan är den färdig!

  9. Fisken

  10. 7

    Sätt ugnen på 125 grader, över- och undervärme.

  11. 8

    Ta upp fisken ur rimlagen, lägg den i en ugnsfast form och tillaga fisken tills den når en temperatur på cirka 47–50 grader, vilket tar ungefär 15–18 minuter.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Vanliga frågor om Torskrygg med ägg och persiljesås

Hur lång tid tar det att laga Torskrygg med ägg och persiljesås ?

Det tar totalt 45 minuter att laga Torskrygg med ägg och persiljesås . Förberedelserna tar cirka 14 minuter och tillagningen tar ungefär 31 minuter.

Hur många portioner ger receptet Torskrygg med ägg och persiljesås ?

Detta recept ger 4 portioner. Du kan enkelt justera mängderna genom att använda portionskalkylatorn på receptsidan.

Är Torskrygg med ägg och persiljesås glutenfritt?

Torskrygg med ägg och persiljesås verkar vara glutenfritt baserat på ingredienserna, men kontrollera alltid etiketter på förpackade produkter för att vara säker. Perfekt för dig som undviker gluten.

Vilka ingredienser behöver jag till Torskrygg med ägg och persiljesås ?

De huvudsakliga ingredienserna i Torskrygg med ägg och persiljesås är: Vatten, Örtsalt, Torsk rygg, Färskost, Grädde. Se hela ingredienslistan på receptsidan för exakta mängder och alla ingredienser.

Kan jag frysa Torskrygg med ägg och persiljesås ?

De flesta rätter går att frysa, men kvaliteten kan variera. Torskrygg med ägg och persiljesås håller sig färsk i kylskåp i 3-4 dagar.

Vilka näringsämnen innehåller Torskrygg med ägg och persiljesås ?

Torskrygg med ägg och persiljesås är ett LCHF-recept som är lågt i kolhydrater och högt i fett och protein. Varje portion innehåller uppskattningsvis 8g kolhydrater, vilket gör det perfekt för dig som följer en ketogen eller LCHF-diet.