Torskrygg med ägg och persiljesås
Gör så här
-
1
Häll vattnet i en lagom stor bunke och tillsätt saltet. Vispa tills det löser sig och fördelas jämnt.
-
2
Rimma fisken beroende på vilken tid du har, från 30 minuter till 2 timmar.
-
3
Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull, så att vattnet precis täcker äggen. Låt vattnet koka upp utan lock och koka sedan äggen i cirka 8 minuter.
-
3
Häll av vattnet och lägg äggen i kallt vatten. Låt dem svalna helt innan du skalar dem.
-
4
Finhacka schalottenlöken och fräs den i smör på medelhög värme tills den blir glansig utan att få färg. Tillsätt färskost, grädde, riven pepparrot, buljongtärning och slutligen kryddorna.
-
5
Låt småkoka i cirka 5 minuter tills såsen har börjat tjockna något. Smaka av med salt och lite vitpeppar.
-
6
Hacka kruspersiljan fint och dela äggen i mindre bitar. Tillsätt dem i såsen. Sedan är den färdig!
-
7
Sätt ugnen på 125 grader, över- och undervärme.
-
8
Ta upp fisken ur rimlagen, lägg den i en ugnsfast form och tillaga fisken tills den når en temperatur på cirka 47–50 grader, vilket tar ungefär 15–18 minuter.
Rimmlagen
Ägg och persiljesås
Fisken