Rostade morötter med hasselnötter
Gör så här
-
1
Sätt ugnen på 200 grader med över- och undervärme. Skala morötterna om det behövs.
-
2
Lägg morötterna på en plåt. Blanda ihop en "paste" med olja, salt, riven vitlök, paprika, lökpulver och lite cayennepeppar.
-
3
Pensla pasten eller oljan över alla morötter.
-
5
Rosta högt upp i ugnen i cirka 30-35 minuter eller tills morötterna är mjuka.
-
6
Hacka hasselnötterna grovt.
-
7
Strö över nötterna, rivna osten och toppa med hackad persilja.
Servering
Kommentarer (0)
Du kanske också gillar
Vanliga frågor om Rostade morötter med hasselnötter
Hur lång tid tar det att laga Rostade morötter med hasselnötter?
Det tar totalt 40 minuter att laga Rostade morötter med hasselnötter. Förberedelserna tar cirka 12 minuter och tillagningen tar ungefär 28 minuter.
Hur många portioner ger receptet Rostade morötter med hasselnötter?
Detta recept ger 4 portioner. Du kan enkelt justera mängderna genom att använda portionskalkylatorn på receptsidan.
Är Rostade morötter med hasselnötter glutenfritt?
Rostade morötter med hasselnötter verkar vara glutenfritt baserat på ingredienserna, men kontrollera alltid etiketter på förpackade produkter för att vara säker. Perfekt för dig som undviker gluten.
Vilka ingredienser behöver jag till Rostade morötter med hasselnötter?
De huvudsakliga ingredienserna i Rostade morötter med hasselnötter är: Delikatessmorötter , Olivolja , Paprika pulver, Lökpulver, Örtsalt och vitppepar. Se hela ingredienslistan på receptsidan för exakta mängder och alla ingredienser.
Kan jag frysa Rostade morötter med hasselnötter?
De flesta rätter går att frysa, men kvaliteten kan variera. Rostade morötter med hasselnötter håller sig färsk i kylskåp i 3-4 dagar.
Vilka näringsämnen innehåller Rostade morötter med hasselnötter?
Rostade morötter med hasselnötter är ett LCHF-recept som är lågt i kolhydrater och högt i fett och protein. Varje portion innehåller uppskattningsvis 8g kolhydrater, vilket gör det perfekt för dig som följer en ketogen eller LCHF-diet.