Ägg och persiljesås

Publicerad 2022-08-09
Uppdaterad 2023-05-10
2
Härligt krämig och smakrik ägg och persiljesås den perfekta såsen till vit fisk görs helt utan redning och blir naturligt tjock med hjälp utav färskosten
Ingredienser 10
Svårighet: Lätt
30 min

Ingredienser

4 Portioner

Gör så här

    Koka äggen

  1. 1

    Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull så att vattnet precis täcker äggen. Låt vattnet koka upp utan lock. För löskokta ägg, sjud dem i cirka 2 minuter; för mjukkokta, cirka 5 minuter; och för hårdkokta, cirka 8 minuter.

  2. 2

    Koka äggen i 8 minuter för att få dem hårdkokta.

  3. 3

    Häll av vattnet och lägg äggen i kallt vatten. Låt dem svalna helt innan du skalar dem.

  4. Såsen

  5. 1

    Finhacka schalottenlöken och fräs i smör på medelhög värme tills den blir glansig (den ska inte få färg).

  6. 2

    Tillsätt färskost, grädde, riven pepparrot, buljongtärning och slutligen kryddorna.

  7. 3

    Låt småkoka i ca 5 minuter tills såsen har börjat tjockna något. Smaka gärna av med salt och lite vitpeppar.

  8. 4

    Hacka kruspersiljan fint och tillsätt den i såsen.

  9. 5

    Hacka äggen fint och tillsätt dem i såsen.

  10. 6

    Nu är såsen färdig att servera! Passar bäst till vit fisk.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Vanliga frågor om Ägg och persiljesås

Hur lång tid tar det att laga Ägg och persiljesås ?

Det tar totalt 30 minuter att laga Ägg och persiljesås . Förberedelserna tar cirka 9 minuter och tillagningen tar ungefär 21 minuter.

Hur många portioner ger receptet Ägg och persiljesås ?

Detta recept ger 4 portioner. Du kan enkelt justera mängderna genom att använda portionskalkylatorn på receptsidan.

Är Ägg och persiljesås glutenfritt?

Ägg och persiljesås verkar vara glutenfritt baserat på ingredienserna, men kontrollera alltid etiketter på förpackade produkter för att vara säker. Perfekt för dig som undviker gluten.

Vilka ingredienser behöver jag till Ägg och persiljesås ?

De huvudsakliga ingredienserna i Ägg och persiljesås är: Färskost , Grädde 40%, Finhackad kruspersilja , Pepparot, Örtkrydda. Se hela ingredienslistan på receptsidan för exakta mängder och alla ingredienser.

Kan jag frysa Ägg och persiljesås ?

De flesta rätter går att frysa, men kvaliteten kan variera. Ägg och persiljesås håller sig färsk i kylskåp i 3-4 dagar.

Vilka näringsämnen innehåller Ägg och persiljesås ?

Ägg och persiljesås är ett LCHF-recept som är lågt i kolhydrater och högt i fett och protein. Varje portion innehåller uppskattningsvis 8g kolhydrater, vilket gör det perfekt för dig som följer en ketogen eller LCHF-diet.