Ägg och persiljesås
Gör så här
-
1
Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull så att vattnet precis täcker äggen. Låt vattnet koka upp utan lock. För löskokta ägg, sjud dem i cirka 2 minuter; för mjukkokta, cirka 5 minuter; och för hårdkokta, cirka 8 minuter.
-
2
Koka äggen i 8 minuter för att få dem hårdkokta.
-
3
Häll av vattnet och lägg äggen i kallt vatten. Låt dem svalna helt innan du skalar dem.
-
1
Finhacka schalottenlöken och fräs i smör på medelhög värme tills den blir glansig (den ska inte få färg).
-
2
Tillsätt färskost, grädde, riven pepparrot, buljongtärning och slutligen kryddorna.
-
3
Låt småkoka i ca 5 minuter tills såsen har börjat tjockna något. Smaka gärna av med salt och lite vitpeppar.
-
4
Hacka kruspersiljan fint och tillsätt den i såsen.
-
5
Hacka äggen fint och tillsätt dem i såsen.
-
6
Nu är såsen färdig att servera! Passar bäst till vit fisk.
Koka äggen
Såsen