Ägg och persiljesås

Publicerad 2022-08-09
Uppdaterad 2023-05-10
2
Härligt krämig och smakrik ägg och persiljesås den perfekta såsen till vit fisk görs helt utan redning och blir naturligt tjock med hjälp utav färskosten
Ingredienser 10
Svårighet: Lätt
30 min

Ingredienser

4 Portioner

Gör så här

    Koka äggen

  1. 1

    Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull så att vattnet precis täcker äggen. Låt vattnet koka upp utan lock. För löskokta ägg, sjud dem i cirka 2 minuter; för mjukkokta, cirka 5 minuter; och för hårdkokta, cirka 8 minuter.

  2. 2

    Koka äggen i 8 minuter för att få dem hårdkokta.

  3. 3

    Häll av vattnet och lägg äggen i kallt vatten. Låt dem svalna helt innan du skalar dem.

  4. Såsen

  5. 1

    Finhacka schalottenlöken och fräs i smör på medelhög värme tills den blir glansig (den ska inte få färg).

  6. 2

    Tillsätt färskost, grädde, riven pepparrot, buljongtärning och slutligen kryddorna.

  7. 3

    Låt småkoka i ca 5 minuter tills såsen har börjat tjockna något. Smaka gärna av med salt och lite vitpeppar.

  8. 4

    Hacka kruspersiljan fint och tillsätt den i såsen.

  9. 5

    Hacka äggen fint och tillsätt dem i såsen.

  10. 6

    Nu är såsen färdig att servera! Passar bäst till vit fisk.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar