Ägg och persiljesås
Gör så här
-
1
Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull. Vattnet ska precis täcka äggen. Låt koka upp utan lock. Sjud äggen ca 2 min för löskokt ägg, ca 5 min för mjukkokt och ca 8 min för hårdkokt äg
-
2
Sjud äggen 8 min för hårdkokta ägg
-
3
Häll av vatten och lägg äggen i kallt vatten och låt svalna helt innan du skalar dem.
-
1
Finhacka schalottenlöken, fräs i smör på medehög värme tills glansig (ska inte få färg)
-
2
Tillsätt färskost, grädde, riven pepparrot, buljongtärning och slutligen kryddorna .
-
3
Låt små koka ca 5 minuter tills såsen har börjat tjockna något. Smaka gärna av med salt och lite vitpeppar
-
4
Hacka kruspersilja fint och tillsätt i såsen
-
5
Hacka äggen fint och tillsätt i såsen.
-
6
Nu är såsen Färdig att servera! Passar som bäst till vit fisk
Koka äggen
Såsen