Ägg och persiljesås

Publicerad 2022-08-09
Uppdaterad 2023-01-09
0
Härligt krämig och smakrik ägg och persiljesås den perfekta såsen till vit fisk görs helt utan redning och blir naturligt tjock med hjälp utav färskosten
Ingredienser 10
Svårighet: Lätt
30 min

Ingredienser

4 Portioner

Gör så här

    Koka äggen

  1. 1

    Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull. Vattnet ska precis täcka äggen. Låt koka upp utan lock. Sjud äggen ca 2 min för löskokt ägg, ca 5 min för mjukkokt och ca 8 min för hårdkokt äg

  2. 2

    Sjud äggen 8 min för hårdkokta ägg

  3. 3

    Häll av vatten och lägg äggen i kallt vatten och låt svalna helt innan du skalar dem.

  4. Såsen

  5. 1

    Finhacka schalottenlöken, fräs i smör på medehög värme tills glansig (ska inte få färg)

  6. 2

    Tillsätt färskost, grädde, riven pepparrot, buljongtärning och slutligen kryddorna .

  7. 3

    Låt små koka ca 5 minuter tills såsen har börjat tjockna något. Smaka gärna av med salt och lite vitpeppar

  8. 4

    Hacka kruspersilja fint och tillsätt i såsen

  9. 5

    Hacka äggen fint och tillsätt i såsen.

  10. 6

    Nu är såsen Färdig att servera! Passar som bäst till vit fisk

Kommentarer (0)

Lämna feedback