SvampKålpudding

Publicerad 2024-03-27
Uppdaterad 2024-03-27
0
Upptäck ett nytt sätt att smaksätta din nästa kålpudding! Smaksätt med svamp, välj den sort du gillar eller välj efter säsong – så himla gott. "Kommer aldrig att göra på något annat sätt framöver"!
Ingredienser 13
Svårighet: Medel
60 min

Ingredienser

6 Portioner
När antal portioner ändras

Tänk på att du i vissa fall kan behöva justera tillagningstiden, då mängden för ingredienserna har ändrats.

Smaksättnig

Gör så här

  1. 1

    Strimla vitkålen och stek den i en stekpanna med smör och olja tills den blir mjuk och har fått en fin yta, vilket tar cirka 7-12 minuter.

  2. 2

    Medan du övervakar kålen, kan du hacka svampen i mindre bitar.

  3. 3

    Stek svampen utan fett i en stekpanna tills den får en fin yta och vätskan har kokat bort.

  4. 4

    Spara lite av kålen och svampen för att toppa puddingen med.

  5. 5

    Blanda alla ingredienser till färssmeten och rör sist ner kålen och svampen.

  6. 6

    Sätt ugnen på 150 grader varmluft.

  7. 7

    Bred ut färsen i en valfri ugnsform – jag använde en standard glasform från IKEA. Toppa med den sparade svampen och kålen, och grädda med en termometer insatt till 70 grader innertemperatur. Det tog ungefär 33 minuter.

  8. Om det bildas vätska från köttet i formen är det den perfekta buljongen att använda i såsen senare.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Vanliga frågor om SvampKålpudding

Hur lång tid tar det att laga SvampKålpudding ?

Det tar totalt 60 minuter att laga SvampKålpudding . Förberedelserna tar cirka 18 minuter och tillagningen tar ungefär 42 minuter.

Hur många portioner ger receptet SvampKålpudding ?

Detta recept ger 5 portioner. Du kan enkelt justera mängderna genom att använda portionskalkylatorn på receptsidan.

Är SvampKålpudding glutenfritt?

SvampKålpudding innehåller gluteninnehållande ingredienser som Soja. För att göra receptet glutenfritt kan du byta ut dessa mot glutenfria alternativ.

Vilka ingredienser behöver jag till SvampKålpudding ?

De huvudsakliga ingredienserna i SvampKålpudding är: Blandfärs , Strimlad Spetskål, Valfri Svamp sort , Grädde, Ägg medelstora. Se hela ingredienslistan på receptsidan för exakta mängder och alla ingredienser.

Kan jag frysa SvampKålpudding ?

De flesta rätter går att frysa, men kvaliteten kan variera. SvampKålpudding håller sig färsk i kylskåp i 3-4 dagar.

Vilka näringsämnen innehåller SvampKålpudding ?

SvampKålpudding är ett LCHF-recept som är lågt i kolhydrater och högt i fett och protein. Varje portion innehåller uppskattningsvis 8g kolhydrater, vilket gör det perfekt för dig som följer en ketogen eller LCHF-diet.