Kalkonkålpudding med äpple och spetskål

Publicerad 2023-11-28
Uppdaterad 2023-11-28
0
En höstigare Kålpuddig som blir alldeles ljuvlig, och saftig med härliga stekta äpplen, gulök och färsk persilja
Ingredienser 13
Svårighet: Lätt
55 min

Ingredienser

8 Portioner

Smaksättningen

Gör så här

  1. 1

    Börja med att Strimla vitkålen, ganska tunt finhacka även löken

  2. 2

    Hacka äpplena i mindre bitar gå i med dom på slutet i kålen

  3. 3

    Stek kål + lök i en hel del smör tills löken mjuknat samt fått färg (10-15 min ca)

  4. 3

    Blanda ihop fräsen med smaksättningen och mejeriprodukterna

  5. 4

    Sätt ugnen på 175 grader varmluft

  6. 5

    Tillsätt kålen i färssmeten blanda väl bred sedan ut allting i en lämplig ugnsform

  7. 6

    Grädda i 25 minuter (kommer ha släppt lite vätska det är ett bra tecken)

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar