Kalkonkålpudding med äpple och spetskål
Kalkonkålpudding med äpple och spetskål
Publicerad 2023-11-28
Uppdaterad 2023-11-28
0
En höstigare Kålpuddig som blir alldeles ljuvlig, och saftig med härliga stekta äpplen, gulök och färsk persilja
Gör så här
-
1
Börja med att strimla vitkålen ganska tunt och finhacka även löken.
-
2
Hacka äpplena i mindre bitar och lägg i dem mot slutet i kålen.
-
3
Stek kål och lök i en generös mängd smör tills löken har mjuknat och fått färg, cirka 10-15 minuter.
-
3
Blanda fräset med smaksättningen och mejeriprodukterna.
-
4
Ställ in ugnen på 175 grader, varmluft.
-
5
Tillsätt kålen i färssmeten och blanda väl. Bred sedan ut allting i en lämplig ugnsform.
-
6
Grädda i 25 minuter (den kommer att ha släppt lite vätska, vilket är ett bra tecken).