Kalkonkålpudding med äpple och spetskål
Kalkonkålpudding med äpple och spetskål
Publicerad 2024-08-22
Uppdaterad 2024-08-22
0
Här kommer en höstigare variant på den kålpudding du kanske är van vid. Denna gång med kalkonfärs, äpple och persilja. Den blir alldeles ljuvlig och saftig, och helt enkelt lite fräschare. Servera som vanligt med gräddsås och lingon. Vätskan som blir i botten av kålpuddingen funkar alldeles utmärkt att ha i din gräddsås.
Gör så här
-
1
Börja med att strimla vitkålen ganska tunt och Skiva även löken tunt.
-
2
Hacka äpplena i mindre bitar och stek dem tillsammans med kålen + sojan några minuter till dess att den mjuknar.
-
3
Stek kål och lök i en generös mängd smör tills löken har mjuknat och fått färg, cirka 10-15 minuter.
-
3
Blanda Ihop färsen med smaksättningen och mejeriprodukterna.
-
4
Ställ in ugnen på 175 grader varmluft.
-
5
Tillsätt kålen i färssmeten och blanda ihop allt väl. Bred sedan ut allt i en lämplig ugnsform och skär upp i "rutor".
-
6
Grädda i 20-25 minuter (den kommer att släppa en del vätska, vilket är ett bra tecken) eller tills den har en innertemperatur på minst 72 grader.