LCHF Kålpudding
Gör så här
-
1
Stek den strimlade vitkålen i smör i en stor stekpanna tills den är mjuk och har fått en fin färg, vilket tar ca 10-12 minuter.
-
2
Börja med att blanda Blandfärs, grädde, ägg och keso i en stor bunke. Krydda med lökpulver, örtsalt och vitpeppar.
-
3
Blanda ihop färssmeten och den stekta kålen. Bred ut blandningen jämnt i en långpanna och skär sedan färsen i portionsbitar.
-
4
Koka upp vatten och lös upp köttbuljongtärningen, häll sedan buljongen över kålpuddingen. Efter detta moment ser det ut som om puddingen flyter i buljong, men vätskan kokar in i kålpuddingen.
-
5
Grädda i en ugn uppvärmd till 175-200 grader i cirka 45 minuter.
-
6
När puddingen har varit i ugnen i cirka 30 minuter, ta ut 3 dl av buljongen från puddingen (sätt sedan tillbaka puddingen i ugnen för ytterligare cirka 15-20 minuter) och koka upp buljongen tillsammans med grädden. Den ska reduceras till ungefär hälften och kryddas med salt, peppar, soja samt kalv- eller oxfond.
-
7
Servera kålpuddingen med gräddsås och sockerfri lingonsylt.
Kommentarer (6)
5 out of 5 stars
Marie
Andreas
5 out of 5 stars
Veronica
Andreas
5 out of 5 stars
Gunnel
Andreas