LCHF Kålpudding
Gör så här
-
1
Sätt ugnen på 175-200 grader. Börja med att blanda köttfärs, grädde, ägg och keso i en stor bunke. Krydda med lökpulver, örtsalt och vitpeppar.
-
2
Stek den strimlade vitkålen i smör i en stor stekpanna, den ska vara mjuk och få fin färg det tar några minuter.
-
3
Blanda ihop färssmet och den stekta kålen. Bred ut allt jämnt i en långpanna och skär färsen i portionsbitar.
-
4
Koka upp vatten och blanda ut köttbuljongtärningen häll buljongen över kålpuddingen. När du har gjort momentet ser ut som om puddingen flyter i buljong, men vätskan kokar in i kålpuddingen.
-
5
Grädda i 175-200 graders ugn i ca 45 minuter.
-
6
När puddingen gått i ca 30 minuter tar du ur 3 dl av buljongen från puddingen (ställ sedan in puddingen ytterligare ca 15-20 minuter) och koka ihop buljongen tillsammans med grädden. Den ska reducera till ungefär hälften och kryddas med salt, peppar och soja och kalv/ox fond
-
7
Servera kålpuddingen tillsammans med gräddsås och sockerfri lingonsylt
Kommentarer (2)
5 out of 5 stars
Gunnel
Andreas