LCHF Kålpudding

Publicerad 2020-10-15
Uppdaterad 2023-09-25
6
Kålpudding är klassisk husmanskost som smakar så gott vanligtvis görs den med sirap vilket inte är sockerfritt och lchfvänligt så här är bästa receptet på kålpudding som kommer bli din nya favorit rätt. Serveras med sockerfri lingonsylt och gräddsås
Ingredienser 16
Svårighet: Medel
70 min

Ingredienser

6 Portioner

Sås

Gör så här

  1. 1

    Stek den strimlade vitkålen i smör i en stor stekpanna tills den är mjuk och har fått en fin färg, vilket tar ca 10-12 minuter.

  2. 2

    Börja med att blanda Blandfärs, grädde, ägg och keso i en stor bunke. Krydda med lökpulver, örtsalt och vitpeppar.

  3. 3

    Blanda ihop färssmeten och den stekta kålen. Bred ut blandningen jämnt i en långpanna och skär sedan färsen i portionsbitar.

  4. 4

    Koka upp vatten och lös upp köttbuljongtärningen, häll sedan buljongen över kålpuddingen. Efter detta moment ser det ut som om puddingen flyter i buljong, men vätskan kokar in i kålpuddingen.

  5. 5

    Grädda i en ugn uppvärmd till 175-200 grader i cirka 45 minuter.

  6. 6

    När puddingen har varit i ugnen i cirka 30 minuter, ta ut 3 dl av buljongen från puddingen (sätt sedan tillbaka puddingen i ugnen för ytterligare cirka 15-20 minuter) och koka upp buljongen tillsammans med grädden. Den ska reduceras till ungefär hälften och kryddas med salt, peppar, soja samt kalv- eller oxfond.

  7. 7

    Servera kålpuddingen med gräddsås och sockerfri lingonsylt.

Kommentarer (4)

Skriv en kommentar

5 out of 5 stars

Så jäkla bra det blev! Tack för att du delar med dig av dina recept fina du 💕

Veronica

Blir så glad att du gillade receptet! ha en fin Helg på dig, ingen orsak 😍

Andreas

5 out of 5 stars

Det var nog den godaste kålpuddingen jag gjort/ätit. 😍😍

Gunnel

Gud vad kul att höra! tack för återkopplingen 😍

Andreas