LCHF Kålpudding med en twist
Gör så här
-
1
Hacka purjolök och fänkål stek i lite smör tills det mjuknar.
-
2
Stek den strimlade vitkålen i smör i en stor stekpanna, den ska vara mjuk och få fin färg det tar några minuter.
-
3
Blanda ihop samtliga ingredienserna till frässmeten i en stor bunke ( ska få plats med kålen). Ha i kryddorna
-
4
Sätt ugnen på 175 grader
-
4
Blanda ihop färssmet och den stekta kålen + löken + rivna morötter (spara om du vill lite kål och ha på toppen). Bred ut allt jämnt i en långpanna och skär färsen i portionsbitar.
-
5
Koka upp vatten och blanda ut köttbuljongtärningen häll buljongen över kålpuddingen. När du har gjort momentet ser ut som om puddingen flyter i buljong, men vätskan kokar in i kålpuddingen.
-
6
Grädda kålpuddingen i ca 45 minuter.
-
7
När puddingen gått i ca 30 minuter tar du ur 3 dl av buljongen.