LCHF Kålpudding med en twist

Publicerad 2022-12-31
Uppdaterad 2022-12-31
0
Kålpudding populär Husmanskost fast gjord med en twist med goda smaker ifrån Asien. I receptet finns morötter, purjolök, fänkål m.m. men du kan såklart adders mer smaker efter ditt tycke som att ha i sambal oelek,sesamfrön. koriander. Kan serveras på det traditionella sättet med gräddsås och lingon. med även med en Asiatisk sås.
Ingredienser 15
Svårighet: Medel
75 min

Ingredienser

8 Portioner

Grönsakerna

kryddor

Färssmeten

Köttbuljong

Gör så här

  1. 1

    Hacka purjolök och fänkål stek i lite smör tills det mjuknar.

  2. 2

    Stek den strimlade vitkålen i smör i en stor stekpanna, den ska vara mjuk och få fin färg det tar några minuter.

  3. 3

    Blanda ihop samtliga ingredienserna till frässmeten i en stor bunke ( ska få plats med kålen). Ha i kryddorna

  4. 4

    Sätt ugnen på 175 grader

  5. 4

    Blanda ihop färssmet och den stekta kålen + löken + rivna morötter (spara om du vill lite kål och ha på toppen). Bred ut allt jämnt i en långpanna och skär färsen i portionsbitar.

  6. 5

    Koka upp vatten och blanda ut köttbuljongtärningen häll buljongen över kålpuddingen. När du har gjort momentet ser ut som om puddingen flyter i buljong, men vätskan kokar in i kålpuddingen.

  7. 6

    Grädda kålpuddingen i ca 45 minuter.

  8. 7

    När puddingen gått i ca 30 minuter tar du ur 3 dl av buljongen.