LCHF Kålpudding med en twist

Publicerad 2022-12-31
Uppdaterad 2023-05-10
0
Kålpudding populär Husmanskost fast gjord med en twist med goda smaker ifrån Asien. I receptet finns morötter, purjolök, fänkål m.m. men du kan såklart adders mer smaker efter ditt tycke som att ha i sambal oelek,sesamfrön. koriander. Kan serveras på det traditionella sättet med gräddsås och lingon. med även med en Asiatisk sås.
Ingredienser 15
Svårighet: Medel
75 min

Ingredienser

8 Portioner

Färssmeten

Grönsakerna

kryddor

Köttbuljong

Gör så här

  1. 1

    Hacka purjolök och fänkål, stek i lite smör tills de mjuknar.

  2. 2

    Stek den strimlade vitkålen i smör i en stor stekpanna. Den ska bli mjuk och få en fin färg, vilket tar några minuter.

  3. 3

    Blanda ihop alla ingredienser till frässmeten i en stor bunke (som ska rymma kålen). Tillsätt kryddorna.

  4. 4

    Ställ in ugnen på 175 grader.

  5. 4

    Blanda färssmeten med den stekt kål, lök och rivna morötter (om du önskar kan du spara lite kål till att ha på toppen). Fördela blandningen jämnt i en långpanna och skär färsen i portionsbitar.

  6. 5

    Koka upp vatten och blanda i köttbuljongtärningen. Häll sedan buljongen över kålpuddingen. När du har utfört detta moment ser det ut som om puddingen flyter i buljongen, men vätskan kommer att koka in i kålpuddingen.

  7. 6

    Grädda kålpuddingen i cirka 45 minuter.

  8. 7

    När puddingen har varit i ugnen i ungefär 30 minuter, ta ut 3 dl av buljongen.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar