LCHF Kålpudding med en twist
Gör så här
-
1
Hacka purjolök och fänkål, stek i lite smör tills de mjuknar.
-
2
Stek den strimlade vitkålen i smör i en stor stekpanna. Den ska bli mjuk och få en fin färg, vilket tar några minuter.
-
3
Blanda ihop alla ingredienser till frässmeten i en stor bunke (som ska rymma kålen). Tillsätt kryddorna.
-
4
Ställ in ugnen på 175 grader.
-
4
Blanda färssmeten med den stekt kål, lök och rivna morötter (om du önskar kan du spara lite kål till att ha på toppen). Fördela blandningen jämnt i en långpanna och skär färsen i portionsbitar.
-
5
Koka upp vatten och blanda i köttbuljongtärningen. Häll sedan buljongen över kålpuddingen. När du har utfört detta moment ser det ut som om puddingen flyter i buljongen, men vätskan kommer att koka in i kålpuddingen.
-
6
Grädda kålpuddingen i cirka 45 minuter.
-
7
När puddingen har varit i ugnen i ungefär 30 minuter, ta ut 3 dl av buljongen.