Spetskål med spanska smaker

Publicerad 2024-03-21
Uppdaterad 2024-05-19
0
Härligt ugnsrostad spetskål med spanska smaker, du gör en paste av bland annat tomat, persilja mandel och vitlök som du blandar ihop med smöret! Sen får kålen rostas i ugnen
Ingredienser 13
Svårighet: Lätt
50 min

Ingredienser

5 Portioner
När antal portioner ändras

Tänk på att du i vissa fall kan behöva justera tillagningstiden, då mängden för ingredienserna har ändrats.

Spansk paste

Övrigt

Att toppa med

Gör så här

    Spansk paste

  1. 1

    Rosta mandeln i 10 minuter vid 180 grader varmluft, låt den sedan svalna.

  2. 2

    Blanda allt utom oljan med en stavmixer eller matberedare.

  3. 3

    Avsluta genom att tillsätta oljan och mixa igen, samt smaka av med salt och peppar.

  4. Övrigt

  5. 4

    Blanda ihop pasten med rumsvarmt smör till en homogen massa, dela spetskålen på mitten och bred ut smöret över den.

  6. 4

    Sätt ugnen på 160 grader varmluft och tillaga spetskålen i 20 minuter. Höj värmen till 180 grader och låt kålen gå ytterligare 10 minuter.

  7. 6

    Servera toppad med riven hårdost och färsk persilja.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Vanliga frågor om Spetskål med spanska smaker

Hur lång tid tar det att laga Spetskål med spanska smaker ?

Det tar totalt 50 minuter att laga Spetskål med spanska smaker . Förberedelserna tar cirka 15 minuter och tillagningen tar ungefär 35 minuter.

Hur många portioner ger receptet Spetskål med spanska smaker ?

Detta recept ger 3 portioner. Du kan enkelt justera mängderna genom att använda portionskalkylatorn på receptsidan.

Är Spetskål med spanska smaker glutenfritt?

Spetskål med spanska smaker verkar vara glutenfritt baserat på ingredienserna, men kontrollera alltid etiketter på förpackade produkter för att vara säker. Perfekt för dig som undviker gluten.

Vilka ingredienser behöver jag till Spetskål med spanska smaker ?

De huvudsakliga ingredienserna i Spetskål med spanska smaker är: Soltorkade tomater, Färska tomater, Färsk persilja, Mandel (ska rostas), Röd curry paste eller sambalolek, chilisås etc. Se hela ingredienslistan på receptsidan för exakta mängder och alla ingredienser.

Kan jag frysa Spetskål med spanska smaker ?

De flesta rätter går att frysa, men kvaliteten kan variera. Spetskål med spanska smaker håller sig färsk i kylskåp i 3-4 dagar.

Vilka näringsämnen innehåller Spetskål med spanska smaker ?

Spetskål med spanska smaker är ett LCHF-recept som är lågt i kolhydrater och högt i fett och protein. Varje portion innehåller uppskattningsvis 8g kolhydrater, vilket gör det perfekt för dig som följer en ketogen eller LCHF-diet.