Hel Umami blomkål

Publicerad 2023-07-24
Uppdaterad 2023-07-27
0
Vem sa att blomkål behövde vara tråkigt? med denna blomkål lyfts din måltid x 100 och du får ett fantastiskt gott tillbehör som passar till allt möjligt!
Ingredienser 21
Svårighet: Lätt
70 min

Ingredienser

4 Portioner

Marinad

Topping

Sardellkräm

Gör så här

    Blomkålen

  1. 1

    Sätt ugnen på 185 grader varmluft eller 205 grader under över värme.

  2. 2

    Ta bort blasten från blomkålen -> spara till wok,grytor eller att ha i sallader. Skär bort en bit av stammen så att blomkålen kan stå upp

  3. 3

    Koka upp vatten i en kastrull i med lite salt när det kokar har du i blomkålen och kokar den i 5 minuter. Låt sedan ånga av i 10 minuter

  4. 4

    Blanda ihop samtliga ingredienser till marinaden och smeta ut jämt över hela blomkålen

  5. 4

    vira in blomkålen i folie och baka i ugnen i 30 minuter. Ta bort foliet och baka i ca 15 minuter eller tills fin färg

  6. 5

    Servera med garnityren på toppen och ringa över lite av ”sardell krämen”

  7. Garnetyren

  8. 1

    börja med att hacka örterna. Sen dela soltorkade tomaterna och parmesanosten i mindre bitar.

  9. 2

    Hacka pekannötterna grovt blanda sen ihop allt

  10. Sardellkrämen

  11. 1

    Mixa ihop eller mosa sardellen med lite olja om det behövs. Blanda ihop samtliga ingredienser

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar