Hel Umami blomkål
Gör så här
-
1
Sätt ugnen på 185 grader varmluft eller 205 grader över- och undervärme.
-
2
Ta bort blasten från blomkålen och spara den till wok, grytor eller att ha i sallader. Skär bort en bit av stammen så att blomkålen kan stå upp.
-
3
Koka upp vatten i en kastrull med lite salt. När det kokar, tillsätt blomkålen och låt den koka i 5 minuter. Låt sedan blomkålen ånga av i 10 minuter.
-
4
Blanda samman alla ingredienser till marinaden och fördela den jämnt över hela blomkålen.
-
4
Vira in blomkålen i folie och baka i ugnen i 30 minuter. Ta bort folien och baka i cirka 15 minuter eller tills den får en fin färg.
-
5
Servera med garnityret på toppen och ringla över lite av sardellkrämen.
-
1
Börja med att hacka örterna. Dela sedan soltorkade tomater och parmesanosten i mindre bitar.
-
2
Hacka pekannötterna grovt, blanda sedan ihop allt.
-
1
Mosa sardellen med lite olja om det behövs. Blanda sedan ihop alla ingredienser.
Blomkålen
Garnetyren
Sardellkrämen