Hel Umami blomkål
Gör så här
-
1
Sätt ugnen på 185 grader varmluft eller 205 grader under över värme.
-
2
Ta bort blasten från blomkålen -> spara till wok,grytor eller att ha i sallader. Skär bort en bit av stammen så att blomkålen kan stå upp
-
3
Koka upp vatten i en kastrull i med lite salt när det kokar har du i blomkålen och kokar den i 5 minuter. Låt sedan ånga av i 10 minuter
-
4
Blanda ihop samtliga ingredienser till marinaden och smeta ut jämt över hela blomkålen
-
4
vira in blomkålen i folie och baka i ugnen i 30 minuter. Ta bort foliet och baka i ca 15 minuter eller tills fin färg
-
5
Servera med garnityren på toppen och ringa över lite av ”sardell krämen”
-
1
börja med att hacka örterna. Sen dela soltorkade tomaterna och parmesanosten i mindre bitar.
-
2
Hacka pekannötterna grovt blanda sen ihop allt
-
1
Mixa ihop eller mosa sardellen med lite olja om det behövs. Blanda ihop samtliga ingredienser
Blomkålen
Garnetyren
Sardellkrämen