Hel Umami blomkål

Publicerad 2023-07-24
Uppdaterad 2023-07-27
0
Vem sa att blomkål behövde vara tråkigt? med denna blomkål lyfts din måltid x 100 och du får ett fantastiskt gott tillbehör som passar till allt möjligt!
Ingredienser 21
Svårighet: Lätt
70 min

Ingredienser

4 Portioner

Marinad

Sardellkräm

Topping

Gör så här

    Blomkålen

  1. 1

    Sätt ugnen på 185 grader varmluft eller 205 grader över- och undervärme.

  2. 2

    Ta bort blasten från blomkålen och spara den till wok, grytor eller att ha i sallader. Skär bort en bit av stammen så att blomkålen kan stå upp.

  3. 3

    Koka upp vatten i en kastrull med lite salt. När det kokar, tillsätt blomkålen och låt den koka i 5 minuter. Låt sedan blomkålen ånga av i 10 minuter.

  4. 4

    Blanda samman alla ingredienser till marinaden och fördela den jämnt över hela blomkålen.

  5. 4

    Vira in blomkålen i folie och baka i ugnen i 30 minuter. Ta bort folien och baka i cirka 15 minuter eller tills den får en fin färg.

  6. 5

    Servera med garnityret på toppen och ringla över lite av sardellkrämen.

  7. Garnetyren

  8. 1

    Börja med att hacka örterna. Dela sedan soltorkade tomater och parmesanosten i mindre bitar.

  9. 2

    Hacka pekannötterna grovt, blanda sedan ihop allt.

  10. Sardellkrämen

  11. 1

    Mosa sardellen med lite olja om det behövs. Blanda sedan ihop alla ingredienser.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar