Hel Umami blomkål
Gör så här
-
1
Sätt ugnen på 185 grader varmluft eller 205 grader över- och undervärme.
-
2
Ta bort blasten från blomkålen och spara den till wok, grytor eller att ha i sallader. Skär bort en bit av stammen så att blomkålen kan stå upp.
-
3
Koka upp vatten i en kastrull med lite salt. När det kokar, tillsätt blomkålen och låt den koka i 5 minuter. Låt sedan blomkålen ånga av i 10 minuter.
-
4
Blanda samman alla ingredienser till marinaden och fördela den jämnt över hela blomkålen.
-
4
Vira in blomkålen i folie och baka i ugnen i 30 minuter. Ta bort folien och baka i cirka 15 minuter eller tills den får en fin färg.
-
5
Servera med garnityret på toppen och ringla över lite av sardellkrämen.
-
1
Börja med att hacka örterna. Dela sedan soltorkade tomater och parmesanosten i mindre bitar.
-
2
Hacka pekannötterna grovt, blanda sedan ihop allt.
-
1
Mosa sardellen med lite olja om det behövs. Blanda sedan ihop alla ingredienser.
Blomkålen
Garnetyren
Sardellkrämen
Kommentarer (0)
Du kanske också gillar
Vanliga frågor om Hel Umami blomkål
Hur lång tid tar det att laga Hel Umami blomkål?
Det tar totalt 70 minuter att laga Hel Umami blomkål. Förberedelserna tar cirka 21 minuter och tillagningen tar ungefär 49 minuter.
Hur många portioner ger receptet Hel Umami blomkål?
Detta recept ger 4 portioner. Du kan enkelt justera mängderna genom att använda portionskalkylatorn på receptsidan.
Är Hel Umami blomkål glutenfritt?
Hel Umami blomkål innehåller gluteninnehållande ingredienser som Soja (glutenfri). För att göra receptet glutenfritt kan du byta ut dessa mot glutenfria alternativ.
Vilka ingredienser behöver jag till Hel Umami blomkål?
De huvudsakliga ingredienserna i Hel Umami blomkål är: Blomkål, Rapsolja, Sesamolja, Soja (glutenfri), Vitlökpulver. Se hela ingredienslistan på receptsidan för exakta mängder och alla ingredienser.
Kan jag frysa Hel Umami blomkål?
De flesta rätter går att frysa, men kvaliteten kan variera. Hel Umami blomkål håller sig färsk i kylskåp i 3-4 dagar.
Vilka näringsämnen innehåller Hel Umami blomkål?
Hel Umami blomkål är ett LCHF-recept som är lågt i kolhydrater och högt i fett och protein. Varje portion innehåller uppskattningsvis 8g kolhydrater, vilket gör det perfekt för dig som följer en ketogen eller LCHF-diet.