Spetskål med spanska smaker
Spetskål med spanska smaker
Publicerad 2024-03-21
Uppdaterad 2024-05-19
0
Härligt ugnsrostad spetskål med spanska smaker, du gör en paste av bland annat tomat, persilja mandel och vitlök som du blandar ihop med smöret! Sen får kålen rostas i ugnen
Gör så här
-
1
Rosta mandeln i 10 minuter vid 180 grader varmluft, låt den sedan svalna.
-
2
Blanda allt utom oljan med en stavmixer eller matberedare.
-
3
Avsluta genom att tillsätta oljan och mixa igen, samt smaka av med salt och peppar.
-
4
Blanda ihop pasten med rumsvarmt smör till en homogen massa, dela spetskålen på mitten och bred ut smöret över den.
-
4
Sätt ugnen på 160 grader varmluft och tillaga spetskålen i 20 minuter. Höj värmen till 180 grader och låt kålen gå ytterligare 10 minuter.
-
6
Servera toppad med riven hårdost och färsk persilja.
Spansk paste
Övrigt