Spetskål med Örtagårdssmör - i stekpanna
Spetskål med Örtagårdssmör - i stekpanna
Publicerad 2023-04-01
Uppdaterad 2023-05-10
3
Spetskål som tillagas i en stekpanna, Smaksätts med ett härligt Örtagårdssmör
Gör så här
-
1
Ta fram smöret i förväg så att det hinner bli rumsvarmt, eller hyvla smöret med en osthyvel.
-
2
Dela den halverade spetskålen ytterligare så att du får fyra delar.
-
3
Blanda smöret med örtagårdskryddan och citronzest. Bred smöret över spetskålen.
-
4
Värm upp en stekpanna till medelhög värme och häll i lite rapsolja.
-
5
Stek spetskålen cirka 2-3 minuter per sida eller tills den har fått en fin färg på alla sidor.
-
6
Häll i cirka 0,5 dl vatten i stekpannan och lägg snabbt på ett lock så att spetskålen får ångkoka och mjukna. Det tar cirka 2-3 minuter.
-
Servera direkt och toppa gärna med riven parmesanost.