Spetskål med Örtagårdssmör - i stekpanna

Publicerad 2023-04-01
Uppdaterad 2023-05-10
3
Spetskål som tillagas i en stekpanna, Smaksätts med ett härligt Örtagårdssmör
Ingredienser 6
Svårighet: Lätt
10 min

Ingredienser

2 Portioner

Örtagårdssmör

Gör så här

  1. 1

    Ta fram smöret i förväg så att det hinner bli rumsvarmt, eller hyvla smöret med en osthyvel.

  2. 2

    Dela den halverade spetskålen ytterligare så att du får fyra delar.

  3. 3

    Blanda smöret med örtagårdskryddan och citronzest. Bred smöret över spetskålen.

  4. 4

    Värm upp en stekpanna till medelhög värme och häll i lite rapsolja.

  5. 5

    Stek spetskålen cirka 2-3 minuter per sida eller tills den har fått en fin färg på alla sidor.

  6. 6

    Häll i cirka 0,5 dl vatten i stekpannan och lägg snabbt på ett lock så att spetskålen får ångkoka och mjukna. Det tar cirka 2-3 minuter.

  7. Servera direkt och toppa gärna med riven parmesanost.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar