FörfattareLagat och klart
SvårighetsgradMedelsvår

Godaste LCHF vänliga tortilla brödet jag har testat hittills innehåller nyttig spenat och görs helt utan ägg. Brödet kan lätt vikas men minskar ju längre du steker brödet. Kan förvars i kylen i några dagar och borde kunna frysas.

TweetSparaDela med sigDela med sigBigOven

        TIPS

  • Stek brödet direkt före servering 
  • Xantangummi bör inte bytas ut men har man inte det hemma kan man tillsätta samma mängd fiberhusk
  • Det funkar utmärkt att använda matberedare
  • Använd endast färsk spenat 
  • Kan förvaras i kylen i några dagar borde funka att frysa har dock inte testat 
  • Använd en rundfrom eller rund pepparkaksform  och gör små bröd perfekt till förrätt 
  • Serveras med panerad torsk, sallad och chilmajonäs 

Näringsinnehåll

Portioner 5


Mängd per portion
% dagligt värde *
Totalt fett 19g30%
Total kolhydrat 3.2g2%
Protein 8g16%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Portioner 5 portioner
Förberedelsetid20 minuterTillagningstid5 minuterTotal tid1 timme 30 minuter

1

Koka spenaten ca 2-3 min, häll bort vattnet och mixa spenaten slät. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och blanda till en deg som formar en bol. Det funkar utmärkt att göra degen i en matberedare. Degen kommer fortfarande inte kännas helt fast och kan vara lite kladdig.

2

Plasta in degen i plastfolie och placera i kylen i MINST 1 Timme för att den ska sätta sig, det är att föredra att ha den inne längre i kylen.

3

Dela upp degen i antal tortillas du vill göra ca 3-4 stora eller 7-8 mindre stycken

4

Kavla ut degen mellan 2 stycken bakplåtspapper, Lägg bakplåtspappret på den utkavlade degen och Vänd de andra bakplåtspappret så att brödets översida blir undersida då kan du enkelt dra los bakplåtspappret som som sitter fast i brödet. Fastnar degen på bakplåtspappret så betyder det att degen är för tunn på de stället.

5

Värm en stekpanna på hög värme stek brödet i lite olja tills de har fått fin färg. Förvara i handduk och servera omedelbart.

Kategori,

Ingredienser

Instruktioner

1

Koka spenaten ca 2-3 min, häll bort vattnet och mixa spenaten slät. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och blanda till en deg som formar en bol. Det funkar utmärkt att göra degen i en matberedare. Degen kommer fortfarande inte kännas helt fast och kan vara lite kladdig.

2

Plasta in degen i plastfolie och placera i kylen i MINST 1 Timme för att den ska sätta sig, det är att föredra att ha den inne längre i kylen.

3

Dela upp degen i antal tortillas du vill göra ca 3-4 stora eller 7-8 mindre stycken

4

Kavla ut degen mellan 2 stycken bakplåtspapper, Lägg bakplåtspappret på den utkavlade degen och Vänd de andra bakplåtspappret så att brödets översida blir undersida då kan du enkelt dra los bakplåtspappret som som sitter fast i brödet. Fastnar degen på bakplåtspappret så betyder det att degen är för tunn på de stället.

5

Värm en stekpanna på hög värme stek brödet i lite olja tills de har fått fin färg. Förvara i handduk och servera omedelbart.

Spenat Tortillas
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 0 Average: 0]