Godaste LCHF vänliga tortilla brödet jag har testat hittills innehåller nyttig spenat och görs helt utan ägg. Brödet kan lätt vikas men minskar ju längre du steker brödet. Kan förvars i kylen i några dagar och borde kunna frysas.
TIPS:
- Stek brödet direkt före servering
- Xantangummi bör inte bytas ut men har man inte det hemma kan man tillsätta samma mängd fiberhusk
- Det funkar utmärkt att använda matberedare
- Använd endast färsk spenat
- Kan förvaras i kylen i några dagar borde funka att frysa har dock inte testat
- Använd en rundfrom eller rund pepparkaksform och gör små bröd perfekt till förrätt
- Serveras med panerad torsk, sallad och chilmajonäs
Portioner 5
- Mängd per portion
- % dagligt värde *
- Totalt fett 19g30%
- Total kolhydrat 3.2g2%
- Protein 8g16%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.
Koka spenaten ca 2-3 min, häll bort vattnet och mixa spenaten slät. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och blanda till en deg som formar en bol. Det funkar utmärkt att göra degen i en matberedare. Degen kommer fortfarande inte kännas helt fast och kan vara lite kladdig.
Plasta in degen i plastfolie och placera i kylen i MINST 1 Timme för att den ska sätta sig, det är att föredra att ha den inne längre i kylen.
Dela upp degen i antal tortillas du vill göra ca 3-4 stora eller 7-8 mindre stycken
Kavla ut degen mellan 2 stycken bakplåtspapper, Lägg bakplåtspappret på den utkavlade degen och Vänd de andra bakplåtspappret så att brödets översida blir undersida då kan du enkelt dra los bakplåtspappret som som sitter fast i brödet. Fastnar degen på bakplåtspappret så betyder det att degen är för tunn på de stället.
Värm en stekpanna på hög värme stek brödet i lite olja tills de har fått fin färg. Förvara i handduk och servera omedelbart.
Ingredienser
Instruktioner
Koka spenaten ca 2-3 min, häll bort vattnet och mixa spenaten slät. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och blanda till en deg som formar en bol. Det funkar utmärkt att göra degen i en matberedare. Degen kommer fortfarande inte kännas helt fast och kan vara lite kladdig.
Plasta in degen i plastfolie och placera i kylen i MINST 1 Timme för att den ska sätta sig, det är att föredra att ha den inne längre i kylen.
Dela upp degen i antal tortillas du vill göra ca 3-4 stora eller 7-8 mindre stycken
Kavla ut degen mellan 2 stycken bakplåtspapper, Lägg bakplåtspappret på den utkavlade degen och Vänd de andra bakplåtspappret så att brödets översida blir undersida då kan du enkelt dra los bakplåtspappret som som sitter fast i brödet. Fastnar degen på bakplåtspappret så betyder det att degen är för tunn på de stället.
Värm en stekpanna på hög värme stek brödet i lite olja tills de har fått fin färg. Förvara i handduk och servera omedelbart.