Spenat flatbread

Publicerad 2021-01-21
Uppdaterad 2023-05-10
2
Spenat flatbread en glutenfritt bröd med minimalt med kolhydrater perfekt att göra wraps med som passar utmärkt till tågresor, bilresor mm gör brödet tillsammans med rostbiffröra. Bakat på bland annat spenat, cottage cheese och solroskärnor brödet blir saftigt. Recept finns nedan
Ingredienser 11
Svårighet: Lätt
30 min

Ingredienser

4 Portioner

Serveringförslag

Valfritt

Gör så här

  1. 1

    Koka spenaten i cirka 2-3 minuter, häll av vattnet och mixa spenaten (den behöver inte vara helt slät). Blanda sedan med keso.

  2. 2

    Blanda solroskärnor, pumpakärnor, linfrön, bakpulver, fiberhusk och salt i en skål.

  3. 3

    Vispa lätt upp äggen i en annan bunke. Blanda ner fröblandningen och spenaten och rör om till en jämn smet. Låt stå i cirka 5 minuter.

  4. 4

    Fördela smeten jämnt över en bakplåtspappersklädd plåt med hjälp av en slickepott. Grädda brödet i mitten av ugnen i 15–20 minuter.

    Steg 4
  5. 5

    Låt svalna och skär sedan i bitar.

    Steg 5

Kommentarer (1)

Skriv en kommentar

5 out of 5 stars

Äntligen något man kan ta med sig i bilen eller på språng. Supergoda!

Elin Höglund